Golf

Játék közben rúgta ki segítőjét a hisztis amerikai - videó

  • VNA

A US Open szombati napján valami történt a kilencedik szakasz után - Jessica Korda ugyanis ekkor szakított segítőjével, a golfban fontos szerepet betöltő caddie-jével.

Sokan gondolják azt, hogy a golfjátékos segítőjének (caddie) csak a golftáska, a felszerelések és az ütők tologatása, cipelése a feladata. Lehet, hogy ez a sportág hőskorában még így volt, mára azonban a profik számára egyfajta mentális trénerként, szakmai és lelki támaszként is funkcionálnak a caddie-k, így minden korábbinál fontosabb, hogy jó viszony alakuljon ki a játékos és közte. Ha megszűnik az összhang, akkor olyan "vadhajtások" jöhetnek ki, amelyet a 2013-as női US Open harmadik fordulójában élt át a hétvégén az amerikai Jessica Korda.

A női profi játékosok sorozatában (LPGA Tour) szereplő 20 esztendős golfozó ugyanis a kilencedik és a tizedik szakasz között fogta magát és egyszerűen kirúgta segítőjét, onnantól kezdve pedig már párja, Johnny Del Prete vitte a golftáskáját a tornán. "Johnny, fogd meg a táskát és gyere" - szólt oda az AP szerint párjának a csinos golfozó. Az elválás okáról egyik érintett sem akart beszélni, de az tény, hogy a két fél között komoly szóváltás zajlott a kilencedik szakasz befejezése után.

A tornát remekül kezdő Korda két nap után még a győzelemre is esélyes volt, szombaton délelőtt azonban nem ment neki igazán a játék, az elvárt ütésszám felett öttel játszva elszálltak esélyei - tán efeletti dühét élte ki a caddie menesztésében...