Diósgyőr

Hatékony támadójátékkal tudjuk rettegésben tartani az ellenfelet - Tisza

Az NB I-et, a Magyar Kupát és a Ligakupát együttvéve a Diósgyőr támadója, Tisza Tibor lőtte a legtöbb gólt ősszel Magyarországon.

"A csapat számára nem volt egyszerű ez az ősz. Sok új játékos érkezett Diósgyőrbe, sokan bajlódtak sérüléssel a szezon folyamán, ezért ha nyertünk is, az néha nyögvenyelős volt. Számomra rosszul indult ez a bajnokság, mert a felkészülés során megsérültem, minek következtében közel egy hónapot kihagytam és mindössze egy edzőmérkőzésen tudtam pályára lépni. Utána bepótoltam a lemaradásom, egy kivételével minden mérkőzésen játszottam - beleértve a bajnoki, Magyar Kupa és Ligakupa találkozókat is. Egy sportoló számára mindig az a legfontosabb, hogy a pályán legyen, mert csak akkor tud eredményt elérni. Ezért nem kértem akkor sem pihenőt a Ligakupa-mérkőzéseken, amikor kisebb sérüléssel bajlódtam, vagy a szerda-szombat ritmus miatt az év végén már fáradtabb voltam" - mondta Tiszta a dvtk.eu-nak adott interjúban.

"Próbáltam minden esetben a taktikai elvárásoknak megfelelően játszani, ami nem volt egyszerű, mert egy számomra új pozíciót, a csúcsék szerepkörét kellett ellátnom. Ha az egész őszt és a gólok számát nézzük, akkor pozitív a mérleg, bár lőhettem volna több gólt is a bajnokikon, de úgy gondolom, így is jó százalékban használtam ki az előttem adódó lehetőségeket" - értékelte saját teljesítményét a támadó.

Tisza szerezte az ősszel a legtöbb gólt Magyarszágon mindhárom sorozatot egybevéve. "A statisztikát annyira tartom fontosnak, amennyire egy csatárnak figyelnie kell rá, hiszen a mi teljesítményünket a gólok számával mérik. Minden mérkőzésre úgy készültem, hogy tudásom legjavát nyújtsam és góllal segítsem a DVTK-t, de a hagyományok - Ligakupa esetében annak hiánya - és a mérkőzést körülvevő szurkolói hangulat miatt persze, hogy jobban örültem volna, ha a bajnokságban szerzek 8 gólt és a Ligakupában 5-öt és nem fordítva. Más szempontból viszont nem teszek különbséget a gólok között, hiszen aki valaha is játszott nagypályán, az tudja, minden egyes gólért meg kell dolgozni. Még edzésen is!"

A játékos javulást vár tavasszal saját magától és a csapattól is. "Magamtól elsősorban gólokat. Bízom benne, hogy folytatódik az, ami az utolsó mérkőzéseken elkezdődött: több helyzetünk volt, gólokat lőttem és megtaláltuk az összhangot a támadósorban. Azt várom, hogy a támadójátékunk sokkal hatékonyabb lesz és többet játsszunk előre, mert ez a DVTK azzal tudja tűzbe hozni a közönséget, és rettegésben tartani az ellenfelet, hogy támad. A Diósgyőri Stadion oroszlánbarlang kell, hogy legyen és megvannak a játékosaink, akik idegenben is el tudják dönteni a mérkőzéseket. Csak rajtunk múlik, hogy ezt meg tudjuk-e valósítani."