Chelsea

Drogba hiányzik, de Torres még mindig a világ egyik legjobbja - Mata

Noha Didier Drogba hiányát szerinte is megérezte a Chelsea, Juan Mata szerint honfitársa, Fernando Torres megfelelő választás a csatárposztra a Kékeknél.

A spanyol játékos a So Foot című magazinnak beszélt a Chelsea-nél kialakult helyzetről, és elismerte, hogy a csapat számára "sokk" volt Didier Drogba nyári távozása.

Juan Mata és Fernando Torres ünnepelnek egy gólt a Chelsea egyik mérkőzésén a Premier League-ben 2011-ben.

"Meg kellett tanulnunk nélküle játszani, mert éveken keresztül ő volt a csapat lámpása. Vele egyszerű játékot játszhattunk: oda kellett adni neki a labdát és tudtuk, hogy legalább egy szabálytalanságot biztosan kiharcol."

Ugyanakkor szerinte - más stílusban -, de Torres pótolni tudja az elefántcsontpartit.

"Fernandóval más a játékunk. Nem ugyanúgy játszanak. Fernando nem szereti fent megtartani a labdát, ő inkább a területet keresi és egyből a kapu felé fordul" - mondta a támadó középpályás, aki szerint Torresre nyomást gyakorol az is, hogy a Chelsea 50 millió fontért vásárolta meg a Liverpooltól.

"Amikor valaki nagyon sokat fizet érted és Te leszel a Premier League legdrágább játékosa, nagyon szeretnél mindenkinek megfelelni. Talán túlságosan is. Fernando különösen ilyen, nagyon alázatos srác, aki tudja, honnan jött és mennyit ér a pénz, amit fizettek érte. Számomra még mindig ő az egyik legjobb csatár a világon" - dicsérte társát Mata.