Úszás

Edzője szerint Gyurta nem megy külföldre

Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Gyurta Dániel. Az olimpiai bajnok úszó edzője, Széles Sándor nem is foglalkozik tanítványa esetleges klubváltásával.

"Lejárt a szerződése, nem írhatjuk elő, melyik klubban folytassa – szögezte le Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke a Borsnak.Széles Sanyi munkája aranyat ér, az lenne a legjobb, ha nem változna a győztes csapat."

"Nem az én dolgom, hogy megoldjam ezt az ügyet, bár eleinte engem is foglalkoztatott a kérdés" – mondta az olimpiai bajnok felkészülését tizenhárom éve irányító Széles. – Rám csak az tartozik, hogy a legjobb és legújabb módszerekkel a maximumot hozzam ki Daniból. Az, hogy milyen klub színeiben, számomra mindegy. Külföld? Azért a közös sikerek is számítanak a végső döntés meghozatalakor."

Mint ismert, a hírek szerint megromlott Gyurta és stábjának viszonya eddigi klubja, a Jövő SC vezetőivel. Szóba került a Ferencváros, újabban a Vasas alapítana új szakosztályt a mellúszó olimpiai bajnok miatt, illetve végső esetben külföldi klubok is szóba kerültek.