Vizes vb 2017

Hosszú világbajnok, Verrasztó ezüstérmes

Verrasztó Dávid ezüst-, Hosszú Katinka aranyérmet nyert 400 vegyesen a vb zárónapján.

Először a 400 méter vegyesen volt izgulnivalónk, ahol Verrasztó Dávid indult a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. A 28 éves magyar versenyző 4:08.38 perces idővel, másodikként csapott célba a 4:05.90 perces világbajnoki csúccsal győztes amerikai Chase Kalisz mögött. Verrasztó két évvel ezelőtt Kazanyban szintén ezüstérmes volt ebben a számban, a riói olimpián azonban csalódást keltően csak a 12. lett, azaz még a döntőbe sem jutott be.

Fotó: MTI

Néhány perccel később ismételten a 400 vegyesé volt a főszerep, ekkor Hosszú Katinkáért izgulhattunk, aki favoritként ugorhatott medencébe. A háromszoros olimpiai bajnok, a szám ötkarikás címvédője és világcsúcstartója 4:29.33 perces világbajnoki rekorddal csapott célba, így begyűjtötte második aranyérmét, valamint 13. világbajnoki érmét is.

Fotó: MTI

"Hihetetlen, nagyszerű érzés volt. Amikor beértem, akkor pár másodpercig nem nagyon voltam magamnál. Úgy úsztam, mint edzésen, amikor nem érdekel semmi, de most annyira jó érzés mindenkivel együtt örülni. Tudom, hogy jó úton járunk. Jövőre szerintem első nap lesz az Eb-n, akkor szeretnék gyorsabban úszni majd" - nyilatkozta Hosszú az M4 Sportnak.

Hosszú 2009-ben Rómában, 2013-ban Barcelona és 2015-ben Kazanyban is megnyerte ezt a számot, ő az első női úszó, aki 400 méter vegyesen négyszer is a dobogóra állhatott, már korábbi három sikere is egyedüli rekord.