Vizes vb 2017

Ami nem sikerült Hosszúnak gyorson az összejön pillangón?

Csütörtökön egy úszó döntőben leszünk érdekeltek, ott azonban Hosszú Katinka akár érmet is nyerhet.

Háromszoros olimpiai bajnokunk szerdán 200 gyorson titkon a dobogóban reménykedve állt rajthoz, ám végül csak a hetedik lett és az egyéni csúcsától is jócskán elmaradt. Hosszú Katinkának innentől a 200 pillangó elődöntőre kellett fókuszálnia, ami egy döntő után kőkeménynek ígérkezett. A kazanyi világbajnokságon ez a fajta dupla nem jött össze neki, most viszont, ha vért izzadva is, de kiszenvedte a finálét. Mint ahogyan Szilágyi Liliána is, így kapásból két magyar úszónak is szurkolhatunk. 

Katinka gyorson a specialistákkal nem tudta felvenni a versenyt, pillangón viszont sokkal jobb esélyekkel indul, ebben a számban kétszer is volt már dobogón világbajnokságon. Jelenleg a legnagyobb kérdőjel a mezőnyben, abszolút nem lehet tudni, hogy mire lehet képes. Van egy 2:07.37-es ideje, amit egy 200 gyors döntő után úszott, tehát papíron, kipihenve, ennél csak jobb időt várhatunk tőle a döntőben. Azt azonban nem lehet tudni, hogy fél, egy vagy másfél másodperc maradt benne. Ez pedig nagyon nem mindegy, hiszen az élmezőny, a szám riói bajnoka, Mireira Belmonte, a világranglistát vezető Franziska Hentke és a kínai Yilin Zhou tudják a 2:06 eleji időt. 

Sőt, még ennél jobbat is. Belmonte és Hentke úszásában is bőven maradt még, a spanyol lány egyébként sem arról híres, hogy az elődöntőkben kiúszná magát. Három komoly eredménye van ebben a számban, mindannyiszor az előző napi úszásához képest a döntőben sokat tudott javulni. De nem csak rá, Hentkére és Zhoura kell figyelni, hanem a kazanyi bronzérmes Yufei Zhangra és a 17 éves, világranglista második legjobb idejével büszkélkedő Suzuka Hasegawára is.

Hol végez Hosszú Katinka 200 pillangón?    
1-3. 4-6. más
1.80 2.20 8.00

Erős ez a mezőny, Katinka pedig nincs rossz formában, de az eddigi úszásai egyelőre nem voltak olyan meggyőzőek. Persze óriásiak az elvárások az irányába, aminek nem könnyű megfelelni. Inkább várjuk a 4-6. hely közé, mint a dobogóra, de nagy pénzben nem mernénk erre fogadni, hiszen tényleg nem tudhatjuk frissen milyen időre lesz képes. A 2:06-tal kezdődő úszás szinte borítékolható, de ugye nem mindegy, hogy 2:06.1 vagy 2:06:5. Meglátjuk.

Ami valamivel biztosabb, hogy Liliána úszásában viszont túl sok már nem maradt. Szemre úgy tűnt, hogy ő abszolút beleadott mindent. 

"Lehet, hogy nem tűnök önfeledtnek, de ez csak azért van, mert már nagyon összpontosítok a holnapi fináléra, belül roppant boldog vagyok, a döntő volt a célom, ez most össze is jött."

Erősen kezdtem, talán túl gyors ritmust is választottam az elején, így egy rendkívül nehéz futam lett belőle. Kicsit görcsösebb is voltam, azért a tavalyi olimpia óta egy középdöntős úszás mentálisan jobban igénybe vesz. Tudom, hogy hol tudok még javulni holnapra, meglátjuk ez mire lesz elég.

Ha tud is javítani az elődöntőben úszott 2:07.67-es idején, akkor is nehéz lesz a hetedik helynél előrébb végeznie. A többiek jó fél másodpercre vannak tőle és mindenkiben maradt még. 

Női 200m pillangó
hatharom.com
Szilágyi Liliána a 7-8. helyen végez
@2.00
Fogadási határidő: 18:30