Úszás

A Fradiban folytathatja Gyurta Dániel

Az olimpiai-, világ-és Európa-bajnok mellúszó szerződése augusztusban lejárt a Jövő SC-nél, ahol a hírek szerint nem érzi jól magát. A kérők sorban állnak, a Ferencváros lehet a befutó.

A Blikk információi szerint több érdeklődő klubról hallani, s ezek között első helyen a Ferencváros áll, a zöld-fehérek már a májusi, debreceni Eb után felvették a kapcsolatot az úszóval. A felek abban maradtak, az olimpia után folytatják a megbeszéléseket. Gyurta sikereiből új - vagy régi - klubja is sokat profitálna, 10-15 millió forintos bevétellel számolhatna az egyesület, a reklámérték mellett.

A sportoló édesapja, egyben menedzsere, Gyurta Tamás kedden megerősítette, két fia, Dániel és Gergely továbbra is a Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs alkotta edzői trióval képzeli el a jövőt, a klubváltás azonban nem zárható ki. "Az nem titok, hogy az elmúlt években történtek olyan dolgok, amelyek kellemetlenül érintették csapatunkat. Ezekről egyelőre nem szeretnék beszélni. Annyit azért elárulhatok, az utóbbi időben több ajánlatot kaptunk, kerestek bennünket itthonról és külföldről, s a legjobbat szeretnénk választani" – mondta Gyurta Tamás.

Többek között kisebbik fia és Verrasztó Dávid között kialakult konfliktusra utalhatott, utóbbi féltékenység miatt megütötte Gyurta Gergőt. Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelin a Jövő SC elnökének, Verrasztó Zoltánnak gyermekei, de közel sem olyan sikeresek, mint a Gyurta-testvérek.