Úszás

Gyurtát megint el akarják választani edzőjétől

Két olimpiai bajnok tanítványa, Gyurta Dániel és Risztov Éva olimpiai diadala ellenére támadják Széles Sándor úszóedzőt.

A pletykák szerint a sportágon belül ismét azért szövetkeznek egyes erők, hogy szétválasszák Gyurtát és mesterét. Erre egyszer már volt kísérlet, amikor az athéni ezüst után a mellúszú hullámvölgybe került, de Gyurta kitartott edzője mellett, aminek két világbajnoki cím és a londoni aranyérem lett az eredménye.

"Most azt mondják, alkoholista vagyok. Nem tagadom, megiszom a napi pár sörömet, de ezt abban az öt évben is megittam, amikor maratont futottam. Azt meg lássuk be, elég nehéz úgy, ha az ember alkoholista" – nyilatkozta a tréner a témával kapcsolatban a hvg.hu-nak.

A súlyos vád mellett beszédes, hogy az úszószövetség elfelejtette állami kitüntetésre felterjeszteni Szélest. Az összes olimpiai bajnok mestere megkapta a maga elismerését, az úszóedzőt kivíve.

A Blikk megszólaltatta Gyurta édesapját. "Daninak augusztusban lejárt egyesületével kötött szerződése, s azóta is keressük a legjobb megoldást. Változatlanul a Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs alkotta edzői hármassal képzeljük el a jövőt, ez a csapat bevált. Ha nem tudunk megállapodni a Jövő SC-vel, akkor a klubváltás sem zárható ki" - mondta Gyurta Tamás.

Széles Sándor a támadások ellenére a tervezett folytatásról beszélt. "Én úgy készülök, október közepén a megszokott környezetben, a Komjádi uszodában folytatjuk a munkát, hiszen Danival arról beszéltünk, hogy megcélozzuk a decemberi rövid pályás világbajnokságot."

A Hathárom TV a debreceni úszó Eb előtt készített interjút Széles Sándorral és Gyurta Dániellel