La Liga

A spanyol bajnokság "Paulo Sousája" Francóval példálózott

Az Atlético Madrid 2-1-re legyőzte a Real Valladolid csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság, a Primera División ötödik fordulójában, a Vicente Calderónban. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a vesztes vendégek vezetőedzője, Miroszlav Djukics - Paulo Sousához, a Videoton tréneréhez hasonlóan - kiszakította a panaszzsákot és szapulni kezdte a találkozót dirigáló César Muniz Fernándezt.

"Néhányan nem veszik figyelembe, hogy Franco, a diktátor már meghalt és a véleménynyilvánítás szabadsága létezik" - füstölgött a szerb szakember, akit a játékvezető elküldött a kispadtól. "Nem értem, hogy miért nem kérdezhetem meg a játékvezetőt kulturált módon egy-egy kétes szituációról. Meg fognak büntetni és nem értem, hogy miért."

Djukics a folytatásban nem csupán a bírót, hanem csapatát is éles kritikával illette, majd önostorozásba kezdett.

A "szerb Paulo Sousa" szerint nem vele kellene foglalkozniuk a negyedik játékvezetőknek - Fotó: deportesonline.com

"Egyértelműen azért kaptunk ki, mert >nyúlbélák< voltunk... Gyáván futottunk ki a kezdéshez, ellentétben a második félidővel, amikor megmutattuk, hogy másképp is hozzá lehet állni egy mérkőzéshez. Az első játékrész nem ért semmit, törölnünk kell az emlékezetünkből. Én vagyok leginkább a hibás, mert nem közvetítettem a játékosok felé azt a bátor harcmodort, amely ehhez a játékhoz szükségeltetik. Katasztrofális teljesítményt nyújtottunk az elején, szégyellem magam azért, amit csináltunk."

A Videoton-Győri ETO mérkőzés után történtekhez hasonlóan Spanyolországban is nyilvánosságra került Muniz Fernández játékvezető jelentése.

"A 72. percben a vezetőedző, Miroszlav Djukics büntetve lett a következő okokból: karjait lengetve dühösen tiltakozott a döntésem ellen, noha korábban figyelmeztette őt a negyedik játékvezető."

Ismerős a történet...