La Liga előzetes

Vissza tud vágni a Bilbao bizonytalan sorsú sztárjai nélkül az EL-döntőért?

Két mérkőzés maradt a Primera División 2. fordulójából a hétfői játéknapra, közülük mindenképp a legutóbbi Európa Liga-döntő két résztvevőjének, az Atlético Madridnak és az Athletic Bilbaónak az összecsapása érdemel külön figyelmet.

Atlético Madrid-Athletic Bilbao
22:00 Tv: Sport 1
Hathárom-tipp: 1

Amilyen szépen sikerült kupaszempontból a Bilbao számára 2012 tavasza, olyan csúfosan, két sima 3-0-s vereséggel ért véget. Ebből az egyiket a még szebb félszezont produkáló Atléticótól szenvedte el Marcelo Bielsa vezetőedző csapata, méghozzá az Európa Liga döntőjében.

A madridiak a tavaly decemberben érkezett Diego Simeone irányítása alatt remekül összeálltak, áprilisban és májusban a bajnokságban és az EL-ben összesen kilenc meccsen keresztül nem kaptak ki, és ebben is csak két döntetlen volt, a többi találkozójukat megnyerték. A nyáron egy kissé átalakultak, a kölcsönben náluk lévő Diego visszatért Wolfsburgba, néhány rutinos játékosuktól elköszöntek, fiatalokat kölcsönadtak, de - egyelőre - meg tudták tartani egyik legnagyobb kincsüket, az első szezonjában 36 gólt termelő Falcaót, a válogatottban már bemutatkozó Adriánt, valamint a középpályájuk gerincét alkotó játékosokat. Ezek után kissé meglepő volt, hogy a Levante ellen csak 1-1-re voltak jók az első fordulóban, még akkor is, ha idegenben játszottak.

Radamel Falcao örül az Európa Liga döntőjében szerzett góljának az Atlético Madrid-Athletic Bilbao mérkőzésen 2012-ben.

A baszk ellenfélnél korántsem olyan stabil a helyzet, mint Madridban, a csapat két világ- és Európa-bajnoka, Fernando Llorente és Javi Martínez valószínűleg távoznak, ha a klubvezetés hajlandó lesz őket ésszerű összegért eladni a Juventusnak, illetve a Bayern Münchennek. Marcelo Bielsa viszont addig sem számol velük, amíg nem dől el, hogy mi lesz a sorsuk. Nem csak a hétfői meccsre utazó keretből maradtak ki, de biztos, hogy csütörtökön sem játszanak Helsinkiben az Európa Liga selejtezőjében - mondjuk 6-0-s előnyben nagy szükség nem is lesz rájuk -, ráadásul a mester az edzések és megbeszélések taktikai felkészítést tartalmazó részeiről is kizárta őket.

A bizonytalanság a csapat előrejátékán nem igazán látszott az előző heti mérkőzéseken, a Betisnek három, az emlegetett Helsinkinek pedig hat gólt lőttek, előbbi meccsen viszont kaptak is ötöt hazai pályán, azaz a védelem eléggé rosszul muzsikált.

  • Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2012-08-27 22:00:00
  • Valladolid - Levante 2012-08-27 20:00:00

Az utóbbi évek eredményei alapján az az egy biztosnak tűnik, hogy döntetlent nem játszik a két csapat, ilyesmire ugyanis 2005 óta nem volt példa, de a legutóbbi 35 mérkőzésükből is csak ötször nem jutottak döntésre. A klubnál kialakult helyzetre és az Atlético két tavaszi győzelmére tekintettek a Bilbao sikerére sem tennénk sokat...

Primera División
2. forduló
Valladolid-Levante 20:00 Tv: Sport 1
hatharom-tipp: 1
Atlético Madrid-Athletic Bilbao 22:00
hatharom-tipp: 1
 
vasárnap játszották:
Valencia-Deportivo La Coruna 3-3 (3-1)
Getafe-Real Madrid 2-1 (0-1)
Granada-Sevilla 1-1 (1-1)
Osasuna-FC Barcelona 1-2 (1-0)
 
szombaton játszották:
Málaga-Real Mallorca 1-1 (0-0)
Real Betis-Rayo Vallecano 1-2 (1-1)
Espanyol-Real Zaragoza 1-2 (1-0)
Real Sociedad-Celta Vigo 2-1 (0-0)