Átigazolás

Újabb kulcsember hagyta el a Villarrealt

A Villarreal 25 esztendős argentin támadója, Marco Ruben ötéves szerződést kötött az ukrán bajnokság legutóbbi szezonját ezüstérmesként záró Dinamo Kijevvel. Az átigazolási összeget az érintett felek nem hozták nyilvánosságra, ám a hírek szerint spanyol másodosztályba süllyedő klub számlája 8 millió euróval gyarapodott az üzlet során.

"Amikor megtudtam, hogy egy ilyen nagyszerű klubtól érkezik ajánlat, mint a Dinamo, beleegyeztem, hogy távozom Spanyolországból" - mondta Marco Ruben. "Készen állok, hogy már a következő, Arsenal Kijev elleni meccsen segítsem a csapattársaimat."

Marco Rubenért a hírek szerint 8 millió eurót fizetett a Dinamo Kijev - Fotó: ligafutbol.net

Az ukrán gárda a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében is érdekelt lehet, amennyiben két selejtezőkört is sikerrel vesz. Marco Ruben két évvel ezelőtt vált a Sárga Tengeralattjáró meghatározó tagjává, a Recreativo Huelvánál, illetve a Villarreal B-nél töltött idények után az első csapatban 65 mérkőzésen 14 gólt szerzett.

Az argentin válogatottban 2011-ben, Lengyelország ellen debütált, a legutóbbi szezonban 31 találkozón kilencszer volt eredményes a Primera Divisiónban.