Karrier

Nem a pénz vonzott Kínába - Drogba

Nem a pénz, hanem a kihívás miatt szerződött a Sanghaj Shenhuához Didier Drogba. Az elefántcsontparti támadó szombaton érkezett meg új állomáshelyére.

A kínai Super League-ben szereplő együttes két és fél éves szerződést kötött a Bajnokok Ligája-győztes angol Chelsea csapatától érkező elefántcsontparti válogatott támadóval, aki a hírek szerint heti 300 ezer dollárt fog keresni az együttesnél. Drogba cáfolta, hogy a pénz miatt igazolt volna a gárdához.

Didier Drogba

"Azért szerződtem a gárdához, mert a klub elnöke szimpatikus volt - mondta Drogba a sanghaji egylet sajtótájékoztatóján. - Ez nagy kihívás, sokkal könnyebb dolgom lehetne, ha Európában maradtam volna. A pénz nem minden, egy teljesen új életstílusra számítok. Remélem, megmutathatom Kínának a saját kultúrámat és én is sok mindent megismerhetek az országból."

Drogba korábbi londoni klubtársa, Nicolas Anelka is tagja a sanghaji együttesnek, de a pletykák szerint hamarosan távozhat.

"Hallottam és olvastam a pletykákról, de előbb szeretném pontosan megismerni Anelka helyzetét - reagált Drogba. - Tudom, hogy várt rám és most megérkeztem. Nem hiszem, hogy távozna. Ahányszor szerződést hosszabbítottam a Chelsea-nél, mindig kitöltöttem az időmet. Itt is ezt tervezem, két évig biztosan maradok. Győzni és kupákat nyerni, nem pedig visszavonulni érkeztem."