Török foci

Drogba kiosztotta a majmozó Fener-drukkereket - fotó

A vasárnapi Fenerbahce-Galatasaray török bajnoki mérkőzésen a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulásokkal provokálták a bordó-sárgák sztárját, Didier Drogbát. Az elefántcsontparti támadó a közösségi oldalon "válaszolt" a szélsőséges drukkereknek.

A lefújást követően még napokig témát szolgáltat Törökország legnagyobb rangadója, a Fenerbahce - Galatasaray mérkőzés. Mint ismert, a vasárnapi bajnokin a már bajnok vendégek 2-1-es vereséget szenvedtek a Fenertől, de több negatív tartalmú "hozománya" is akad a találkozónak.

Az 50 ezer ember előtt lejátszott bajnokin óriási volt a feszültség, a két klub rivalizálása a "tétnélküliség" ellenére ezúttal is kiütközött, a nagyérdemű láthatott két piros lapot, tizenegyest, gyönyörű gólokat és rengeteg kőkemény összecsapást. A derbi velejárója a botrány is, ami ezúttal sem maradt el, a mérkőzés után a Galatasaray-szurkolók egy kisebb csoportja halálra késelt egy 19 éves Fener-szurkolót...

A drukkerek nem csak a mérkőzés után viselkedtek vállalhatatlanul, hanem a meccs alatt is, a hazai szurkolók egy csoportja a találkozón többször is rasszista megjegyzésekkel provokálta a vendégek sztárját, Didier Drogbát. A Fener-szurkolók banánt mutogattak és dobáltak Drogbának, de volt olyan is, aki fekete szemeteszsákot húzott a fejére, és "Negro" nevű süteményt tartott a levegőbe.

Drogba a hétfői napon a Galatasaray hivatalos Facebook-oldalán reagált a történtekre.

"Majomnak hívtok, de ti sírtatok, mikor a Chelsea legyőzte a Fenerbahcét 2008-ban, majomnak hívtok, de a tévé elé ti ugrottatok, mikor megnyertem a Bajnokok Ligáját, majomnak hívtok, de ti voltatok dühösek, mikor bajnok lettem a Galatasarayjal, és a legszomorúbb dolog, majomnak hívtok és elfelejtitek, hogy az én "majomtestvérem" duplájánál ugráltatok tegnap...és ti igaz szurkolóknak nevezitek magatokat? Nézzétek meg a Galatasaray szurkolók kommentjeit, és tanuljatok belőlük.." - szólt az elefántcsontparti csatár válasza, aki a "majomtestvér" alatt Pierre Webbóra, a Fener csatárára gondolt.

Törökországban továbbra is problémát okoz a futballszurkolók viselkedése, a szezon során több ízben is rendeztek már zárt kapus mérkőzéseket, a szövetség a pénzbüntetések mellett így próbálja meg szankcionálni a renitens viselkedést. A vasárnap történtek miatt vizsgálat indult.