Bajnokok Ligája

A Schalke óvást fontolgat Drogba miatt

A szerdai, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő megóvását tervezi a Schalke 04. A német klub Didier Drogba miatt fordulna az Európa Labdarúgó Szövetséghez. A párharc első, isztambuli felvonása 1-1-es döntetlennel végződött.

A gelsenkircheniek szerint az elefántcsontparti támadó játékengedélye nincs rendben. "Kétségeink vannak Didier Droga játékengedélyének érvényességét illetően a Bajnokok Ligájában" - írta a klub Twitter-csatornáján. A németek szerint a Galatasaray nem megfelelően regisztrálta Drogbát az UEFA-nál. "Felelőtlenség lenne nem óvni" - ezt Horst Heldt, a Schalke általános igazgatója nyilatkozta.

A csatár tavaly nyáron, a Chelsea-tól igazolt a Shanghai Shenhuához, de Drogba szerződésszegés miatt a télen elhagyta a kínai együttest, és a Galatához írt alá. A Sanghai Senhua szintén szerződésszegéssel vádolja Drogbát, szerintük a 34 esztendős elefántcsontparti továbbra is a játékosuk. A kínai klub a FIFA-nál tiltakozott, amely viszont megadta az engedélyt Drogbának, hogy játszhasson a török gárdában.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Galatasaray (török)-Schalke 04 (német) 1-1 (1-1)
gól: Burak Yilmaz (12.), illetve Jones (45.)
 
A visszavágót március 12-én rendezik.