Férfi kosárlabda

Mégsem tudott megegyezni válogatott irányítójával a Körmend

Habár sokáig úgy tűnt, hogy összejöhet a megállapodás Németh István és a Körmend között, de űgy tűnik az utolsó pillanatban dugába dőlt az egyezség.

"A klub vezetése hetek óta egyeztetett Németh Istvánnal a közös folytatás feltételeiről. A menedzsment teljes egészében elfogadta az Isti által kért feltételeket. (Havi fizetés, meccs prémium, helyezési prémium, kettő évre szóló szerződés) Két héttel ezelőtt a játékossal és ügynökével szóbeli megegyezés született, valamint az erről szóló szerződéstervezetet is megkapta a klub" - áll a körmendi vezetők által nyilvánosságra hozott közleményben.

"Ennek ellenére Isti további gondolkodási időt kért, és néhány nap múlva egy újabb feltételt szabott. Nevezetesen, hogy csak úgy írja alá a szerződést, ha 2012. augusztus 15-ig megfelelő külföldi ajánlatot kap, akkor a klub őt elengedi. Az edzőpárosnak és a klub menedzsmentjének ezen tétel tekintetében egyértelmű véleménye volt: Ezt a kockázatot nem vállalhatjuk. A csapat játékosállományának felépítése már folyamatban van és rendkívül súlyos következményekkel járna, ha egy már Istivel összerakott keret szerkezete az utolsó pillanatban az ő külföldre távozása okán felborulna. Egy ilyen helyzetben már nem lenne elég idő és lehetőség egy más szerkezetű csapat összeállítására. A klub rendkívül sajnálja, hogy egy már biztosnak hitt megállapodás az utolsó pillanatban meghiúsult."

Az ügynek ezzel együtt azonban még nincs vége, ha Németh elfogadja a klub döntését, akkor továbbra is a vasiakat erősítheti.