Úszó Eb

Tovább bővült a Debrecenbe érkező német válogatott

  • VNA

Még teljesebb csapattal érkeznek meg a németek a jővő héten Debrecenben sorra kerülő nagymedencés úszó Európa-bajnokságra.

Az előzetesen tervezettnél is bővebb csapattal érkeznek meg a német úszók a jövő héten Debrecenben sorra kerülő Európa-bajnokságra. A német szövetség (DSV) tájékoztatása szerint ugyanis a márciusban publikált előzetes névsorhoz képest alaposan kibővült a csapat, így már 35 versenyzőjük érkezik Magyarországra. A pluszban a nevezési listára került nevek között a női 200 pillangó (Franziska Hentke) és a férfi 100 méter (Christoph Fildebrandt) bajnoka is felkerült. 

A német csapat erősségei között lesz az olimpiai bajnok Britta Steffen, valamint a kiváló gyorsúszó, Paul Biedermann is. A múlt heti német bajnokság után a debreceni Eb lesz a második alkalom a német úszók számára, hogy olimpiai szintidőt ússzanak. Eddig 14 úszójuk teljesítette a szintet, közülük csak Jan-Philip Glania hiányzik majd a debreceni küldöttségből. A DSV várakozásai szerint Debrecenben további 16 úszójuk teljesítheti a londoni utazáshoz szükséges szintidőket.