Ferencváros

Albert múzeumot tervez a család az új Fradi-stadionba

Albert Flórián múzeumot tervez a család az újonnan épülő Fradi-stadionba - minderről a tavaly októberben elhunyt Albert Flórián lánya, Albert Magdolna és a család szóvivője, Sipos Jenő beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Terveink már vannak, szeretnénk egy állandó Albert múzeumot. Ennek jövője persze nagymértékben függ az édesapám nevét viselő stadion átalakításától, az új aréna építésétől is. A relikviák, fotók, emléktárgyak száma meghaladja egy kisebb terem méretét, így a teljes anyagot a mai Fradi-stadion nem is tudná befogadni. Az állandó Albert-tárlat tehát alighanem az új stadion egyik speciális helyén lelhet majd otthonra" - mondta el a Császár lánya, Albert Magdolna.

"Az első Albert Flórián kiállítás gondolata Szegeden fogalmazódott meg, azért is lesz péntektől a Móra Ferenc Múzeumban látható. A szegedi kiállítás kapcsán már jelentkeztek további vidéki helyszínek is, ahol szívesen bemutatnák az Albert-emlékeket. Vándorkiállítás lehet tehát a szegedi kezdeményezésből, ha sikeres lesz" - tette hozzá a család szóvivője, Sipos Jenő.

Albert Magdolna hozzátette, "bemutatunk számos olyan személyes tárgyat is, amelyeket még sohasem láthatott a közönség, a nyilvánosság. Sőt: hangfelvételek, zene is lesz".