Férfi kosárlabda

A győzelem a nemzetközi rutinunknak köszönhető - Pór Péter

  • MTI

Vasárnap a címvédő és házigazda Szolnok fennállása során negyedszer nyerte meg a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a hétfői döntőben legyőzte az Atomerőmű csapatát.

Pór Péter elégedett lehet csapatával

A szolnokiak korábban 2002-ben, 2007-ben és tavaly hódították el az MK-serleget, akkor is valamennyi alkalommal hazai pályán. A vasárnapi döntőben az Atomerőmű csapatát sikerült felülmúlniuk 85-75 arányban.

Pór Péter, a Szolnok edzője: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy itthon tudtuk tartani a Magyar Kupát. A hétvégén mindkét mérkőzésen a második félidőben tudtuk a magunk javára fordítani az állást. Ez talán köszönhető a nemzetközi rutinunknak is. Az itt lévő négy csapat közül bárki nyerhetett volna. Ezen a két napon most mi bizonyultunk jobbnak. Nagyon jó volt a szervezés és a hangulat, ami csak győzelemmel párosulhatott. Gratulálok a játékosaimnak a két napi csupaszív játékért."

Gutierrez Garcia Enrique, az ASE edzője: "Azt gondolom, ez a Final Four nagyon jó volt, csapatom nagyon jól játszott. Ma 40 percig küzdöttünk, mindent megtettünk a győzelemért. Az utolsó 2-3 percben azonban furcsa dolgok történtek. A technikai hibákra gondolok. Egy ilyen fontos mérkőzésen nem lett volna erre szükség. A Szolnok jobb volt, mint mi, de nem a játékvezetőknek kellett volna eldönteniük a meccset."