La Liga

A Levante gyors fejesgólokkal intézte el az Atléticót

2-0-ra nyert hazai pályán a Levante az Atlético Madrid ellen a Primera División 32. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén.

Rögtön az első percben vezetést szerzett a Levante, miután Barkero a bal oldalról ívelt a kapu elé, ott pedig Valdo emelkedett, és a hálóba bólintott. (1-0)

Még tíz perc sem telt el, amikor Koné megduplázta a hazai előnyt, Barkero ezúttal egy jobb oldali szabadrúgást lőtt élesen középre, a kapura tekeredő labdába a csatár belecsúsztatott, így Courtois-nak nem volt esélye védeni. (2-0)

Az Atlético még a szünet előtt kaphatott volna újabb gólokat, főleg Konéval nem tudtak mit kezdeni a védők, többnyire csak szabálytalanul tudták megállítani az elefántcsontpartit.

A vendégek végül megúszták az első félidőt újabb kapott találat nélkül, és a második játékrészben többnyire ők tudtak fölényben játszani. A Levante azonban remekül védekezett, a hajrában pedig a csereként pályára lépett Falcao sem tudott segíteni a Matracosokon, köszönhetően elsősorban Munúa kapus remeklésének.

A győzelemmel a valenciai együttes a később pályára lépő Málagát megelőzte, a Real Madridhoz látogató, dobogós Valenciát pedig pontszámban utolérte. Az Atlético Madrid egyelőre maradt a 7. helyen, de a Sevilla esetleges bilbaói pontszerzésével már megelőzné.

Primera División
32. forduló
Levante-Atlético Madrid 2-0 (2-0)
gólszerzők: Valdo (1.), Koné (9.)
kiállítva: Miranda (83.) - Atlético