Edzőkérdés

Ügynöke szerint Benítez nem kapott ajánlatot a Chelsea-től

A Liverpool korábbi menedzsere, a spanyol Rafa Benítez szívesen dolgozna az André Villas-Boast a hétvégén menesztő Chelsea-nél, de ügynöke szerint a londoni együttes nem kereste meg a szakembert.

A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics vasárnap rúgta ki a portugál André Villas-Boast, miután a csapat gyengén teljesített a szezon eddigi részében. A Kékek a Premier League-ben húszpontos hátránnyal az ötödikek, a Bajnokok Ligájában idegenben 3-1-re kikaptak a Napolitól, a Ligakupában a későbbi győztes Liverpool győzte le őket, és az FA-kupában is újrajátszás vár rájuk a másodosztályú Birmingham City ellen. Az utolsó cseppet az orosz tulajdonos poharában az együttes szombati, West Bromwich Albion elleni vereség jelentette, és természetesen azonnal megindult a találgatás, hogy ki ülhet majd le a londoniak kispadjára.

Rafael Benítez

Az egyik legerősebb jelöltnek a spanyol Rafa Benítez tűnik, ügynöke szerint azonban a szakembert még nem keresték meg a Chelsea-től: "Nyitott a tárgyalásokra, de egyelőre nem jött ajánlat. Hallottunk pletykákat, de azok nem igazak. Senki nem lépett kapcsolatba velünk" - mondta Manuel García Quilon.

Benítez eddigi edzői karrierje során a Real Valladolid, az Osasuna, az Extremadura, a Valencia, a Liverpool és az Inter szakmai munkájáért felelt. A Valenciával két spanyol bajnoki címet és egy UEFA-kupát nyert, a Liverpoollal a Bajnokok Ligájában, az FA-kupában, az Angol Szuperkupa döntőjében és az UEFA Szuperkupa fináléjában diadalmaskodott. Az Interrel is megnyerte az Olasz Szuperkupát és a Klubvilágbajnokságot, de az olasz együttesnél a gyenge bajnoki szereplés miatt megbukott, 2010 decemberében menesztették, és azóta nem vállalt munkát.