Spanyol Kupa

Fabregas és az állítólag beteg Messi góljaival előnyben a Barca

A spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében négygólos előnyt szerzett a Barcelona az Osasuna ellen hazai pályán.

A Barcelona viszonylag erős felállásban játszott, talán csak Pinto kapus, Thiago és Cuenca nem tekinthetők stabil kezdőnek azok közül, akik pályára léptek, de már utóbbi két játékos is egyre több lehetőséget kap Josep Guardiolától. Ennek megfelelően azonnal fölénybe is kerültek a katalánok, és védekezésre kényszerítették az Osasunát.

A 14. percben meg is szerezték a vezetést, Xavi a bal oldalra tette ki a labdát Fabregasnak, aki zavartalanul átvehette majd a hálóba lőhette a játékszert. (1-0)

Cesc Fabregas örül a góljának a Barcelona és az Osasuna mérkőzésén a Spanyol Kupában 2012 januárjában a Nou Campban.

A középpályás a 19. percben újra eredményes volt, megint Xavi passzával lépett ki, és kissé a jobb oldalról, mintegy 12 méterről emelte be a labdát Riesgo kapujába. (2-0)

Az első félidő közepén tehát úgy nézett ki, hogy akár megalázó különbségű győzelmet is arathat a Barcelona, de a folytatásban nem szakadtak meg túlságosan a játékosok, ennek megfelelően kevesebb helyzetük volt, és azokat is kihagyták.

A szünet után kicsivel több tere nyílt a játékra az Osasunának, és néhányszor el is jutottak Pinto kapujának közelébe, de gólt megint a hazaiak szereztek. Méghozzá a csereként beállt, korábban a klub hivatalos honlapján influenzásnak mondott Lionel Messi révén, aki fejjel volt eredményes a 73. percben. (3-0)

A maradék játékidőt szinte csak a szabályok miatt játszották le a csapatok, de Messinek még így is összejött egy gól, a hosszabbításban a tizenhatoson kívülről lőtte ki a bal alsót. (4-0)

A fölényes Barcelona-győzelemmel tehát a párharc nagyjából eldőlt a papírformának megfelelően, a jövő csütörtöki visszavágón várhatóan nem sok esélye lesz az Osasunának a fordításra. 

Király Kupa
nyolcaddöntő, első mérkőzés
Barcelona-Osasuna 4-0 (2-0)
gólszerzők: Fabregas (14., 19.), Messi (73., 90+1.)