La Liga előzetes

Vasárnapra is maradt egy barcelonai-madridi párharc

Hét mérkőzést rendeznek vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, a szombati El Clásico után ismét egymásnak feszül egy madridi és egy barcelonai csapat.

Málaga - Osasuna 18.00
Tv: sport1
hatharom:tipp:1
Mivel szomabaton a Liga négy sztárcsapata is pályára lépett, advent harmadik vasárnapján a mezőny kisebb játékerőt képviselő együttesei játszák majd a főszerepet. A Bajnokok Ligája-szereplésre hajazó Málaga este 18 órától azt az Osasunát fogadja, amely közvetlenül mögötte áll a hetedik helyen, hátránya mindössze két pont a kék-fehérekkel szemben. A Manuel Pellegrini legénysége a legutóbbi fordulóban 3-2-es vereséget szenvedett a Real Sociedad otthonában, ráadásul azon a találkozón 2-1-re még a vendégeket vezettek. A Málaga ennek ellenére jó formát mutat, hazai pályán ráadásul igen imponáló a mérlege. Az idei kiírásban egyedül a listavezető Real Madrid csapatának sikerült pontot szerezni a málagai katlanban, így a pamlonaiak számára nem tűnik túl biztatónak a vasárnapi kirándulás.

Az Atletico Madrid és az Espanyol játékosa küzdenek egymással a Spanyol Király Kupa mérkőzésén 2011 januárjában

Athletic Bilbao - Racing 19.45 hatharom-tipp:1 A baszkok teljesítménye igazán hullámzó az utóbbi hetekben, a mallorcai döntetlenjük előtt odahaza kaptak ki meglepetésre az újonc Granadától. Marcelo Bielsa együttese legutoljára a Sevilla ellen tudott nyerni, de a Santander elleni győzelmmel felzárkózhatnának az Európa Liga-szereplése érő helyekért folytatott harcban. A Santander ugyan jelenleg a kieső helyen áll, de a múltheti, Villarreal elleni diadal sok erőt adhat az együttesnek. Ennek ellenére az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, az San Mamés biztosította előnyt, mindenképpen a maguk javára fordíthatják ezen a találkozón.

Espanyol - Atlético Madrid 21.30
Tv: sport1
hatharom-tipp:1
A játéknap zárómérkőzésen egy újabb barcelonai-madridi párharcot rendeznek: az Espanyol fogadja az Atlético Madridot. A két csapat között mindössze két pont a különbség a bajnokságban a vendégek javára, de idegenben továbbra is a matracosok számítanak a liga leggyengébb csapatának. Gregorio Manzano fiai mindössze három gólt szereztek otthontuktól távol - emellett 16-ot kaptak - és az egyetlen Granadában kiszenvedett döntetlenen kívül nem sok mindent tudnak felmutatni. Mivel azonban haza mérlegük kiváló - a Vicente Calderónban öt siker mellett három döntetlen a mérleg - így egy győzelemmel - éa az eredmények szerencsés alakulásával - előléphetnek a hetedik helyre.

További mérkőzések:

Vallecano - Sporting Gijón 12.00
Tv: sport1
hatharom-tipp:x
Getafe - Granada 16.00
hatharom-tipp: x
Villarreal - Real Sociedad 16.00 hatharom-tipp:1
Zaragoza - Mallorca 18.00
hatharom-tipp:1