La Liga

Llorente duplája többet ért, mint Martinez félpályás gólja a baszk rangadón

Idegenben, ráadásul a Real Sociedad elleni területi rangadón szerezte meg első győzelmét a Primera Divisiónban Athletic Bilbao. A világbajnok csatár, Fernando Llorente kétszer talált a kapuba, amire Inigo Martinez egy hatalmas, félpályán túlról elengedett lövéssel tudott válaszolni, de ez bármilyen szép is volt, csak egyet ért.

Az első félidőt a bajnokságban még nyeretlen, kieső helyen álló, de az Európa Ligában már kétszer is nyerő Bilbao uralta, és a vezetést is a vendégek szerezték meg. Oscar De Marcos jobbról középre küldött labdája a lábak között utat talált Fernando Llorentéhez, ő pedig lefordult védőjéről, és a kapuba lőtt a 34. percben. (0-1)

A gól még jobban megfogta a Real Sociedadot, de azért a szünet után összekapták magukat a hazaiak, és egymás után vezettek veszélyes támadásokat. Gólt azonban nem a szokványos körülmények között és nem is a szokványos módon szereztek. Az 59. percben a bilbaói Javi Martinez kapott egy ütést a fejére, ami miatt hordágyon vitték le, és amint újraindult a játék, Inigo Martinez gondolt egyet a hazai csapatból, a saját térfeléről megcélozta a kinn álló Iraizoz kapuját, és a labda be is vágódott a léc alá. (1-1)

A zavar még nagyobb lett a vendégeknél, percekig nem tudták megtartani a labdát mezőnyben, a Sociedad egy kapufáig is eljutott Griezmann révén, de végül átvészelte ezt az időszakot a Bilbao, és Llorentének köszönhetően újra megszerezte a vezetést. A csatár ezúttal Amorebieta ívelésére érkezett nagyszerűen, és a levegőből pöccintett Claudio Bravo hálójába. (1-2)

Ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből az Athletic - nagy próba elé nem is állította a rivális -, és így megszerezte első győzelmét a tavalyi hatodik helyezett a bajnokságban.

Primera División
7. forduló
Real Sociedad-Athletic Bilbao 1-2 (0-1)
gólszerzők: Inigo Martinez (61.), illetve Llorente (34., 70.)