La Liga

Lehet, hogy a Málaga költött többet, de eredményesebb a Sevilla volt

Negredo két góljával győzte le a Sevilla a Málagát a Primera División második fordulójának vasárnap késő esti mérkőzésén. A nyáron jelentős átalakuláson átment két csapat közül egyelőre a kevesebbet, de talán tudatosabban költő andalúzok játéka tűnt szervezettebbnek.

A Sevilla már a 2. percben vezetett, miután Jesús Navas jobbról középre adott, Negredót pedig sem Demichelís, sem Mathijsen nem követte, így szabadon fejelhetett Caballero mellett a kapuba. (1-0)

Gyorsan jöhetett volna a második gól is, és Perotti lövése át is csúszott a Málaga kapusa alatt, de Caballero maga mögé tudott nyúlni, és mentett. A vendégek első momentuma van Nistelrooy fejese volt a 7. percben, de a holland pontatlan volt.

Az első negyedóra végén Negredo jól célzott, amikor a tizenhatoson kívülről, a bal oldalról egy pattanás után a hosszú oldalra lőtt, de Caballero megint nagyot védett. Nem tudott azonban semmit tenni, amikor a 26. percben a Sevilla csatára 17 méterről szabadon lőhetett, és el is találta a bal alsót. (2-0)

Alvaro Negredo ünnepli gólját a Sevilla-Málaga mérkőzésen a Primera División második fordulójában 2011 augusztusában

A hazaiak tehát eredményesen játszottak, miközben a vendégeknél volt többet a labda - igaz, utóbbiak nem nagyon tudtak mit kezdeni a játékszerrel. A félidő hajrájában is az andalúzok veszélyeztettek, előbb Trochowski lövése perdült egy védő lábáról a kapu fölé, majd Negredo fejelt középre, így a hazai hálóőr könnyedén védett.

A szünet után szinte teljesen ugyanúgy zajlott a játék, mint előtte - a térfeleket persze felcserélték -, azaz a Málagánál volt a labda, de a Sevilla gyors akciói, távoli lövései sokkal több veszélyt hordoztak magukban. Az 54. percben Negredo, a 70.-ben pedig Trochowski próbálkozott egy-egy átlövéssel, de mindkettő középre ment, így Caballero védeni tudott.

A vendégek játékában nem volt benne a gól, egyet mégis tudtak szerezni a 81. percben: Cazorla végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos közeléből, és szépen tekert a bal felső sarokba. (2-1)

Néhány minutummal később a középpályás újra szabadrúgásból próbálkozott, de a jobb oldalról, ami számára nem túl kényelmes szög, és kemény lövése kapu fölé szállt. Az utolsó percekben a hazai oldalról Negredo jól tartotta meg a neki fellőtt labdákat az ellenfél térfelén, így a Málagának nem igazán maradt lehetősége a gólszerzésre. Nem is született újabb találat, a csapatot látszatra tudatosabban építő Sevilla győzött, a nagybevásárlást tartó Málagával Pellegrini mesternek pedig lesz még dolga. 

A mérkőzés összefoglalója

Primera División
2. forduló
Sevilla-Málaga 2-1 (2-0)
gólszerzők: Negredo (2., 26.), illetve Cazorla (81.)
Real Zaragoza-Real Madrid 0-6 (0-2)
gólszerők: Ronaldo (24., 71., 87.), Marcelo (28.), Xabi Alonso (64.), Kaká (82.)
Real Mallorca-Espanyol 1-0 (0-0)
gólszerzők: De Guzman (62.)
Getafe-Levante 1-1 (0-0)
gólszerzők: Fedor (62.), illetve Juanlu (77.)
Athletic Bilbao-Rayo Vallecano 1-1 (0-0)
gólszerzők: Iturraspe (56.), illetve Movilla (62.)
Atlético Madrid-Osasuna 0-0
szombaton játszották:
Valencia-Racing Santander 4-3 (1-2)
gólszerzők: Soldado (2., 88., 90.), Rami (58.), illetve Soldado (7., öngól), Acosta (14.), Gonzalez (56.)
Sporting Gijón-Real Sociedad 1-2 (0-1)
gólszerzők: de las Cuevas (68., 11-esből), illetve Agirretxe (35., 65.)
piros lap: Lora (90.), illetve Martinez (68.)
Granada-Real Betis 0-1 (0-0)
gólszerzők: Castro (88.)