La Liga

Soldado hullámvasúton vezette győzelemre a Valenciát

A spanyol bajnokság második fordulójának szombat esti mérkőzésén 4-3-ra győzött a Valencia a Racing Santander ellen. A Denevérek Soldado révén már az első percben vezettek, de a hazai csatár a saját kapujába is gyorsan betalált. A vendégek már két góllal is vezettek a második félidőben, de Soldado hajrábeli - jó kapuba lőtt - duplájával nyert a Valencia.

Roberto Soldado ünnepli első gólját a Valencia-Racing Santander mérkőzésen a Primera Divisiónban 2011 augusztusában

Hernández már az első percben kapura lőtt a Valenciából, és Tono ugyan védett, de kiperdült a kezéből a labda, Soldado pedig érkezett, és megszerezte a vezetést. (1-0)

Ugyanő volt azonban, aki kiegyenlítette az állást, miután a 7. percben egy szöglet után a saját kapujába csúsztatott. (1-1)

A Santander meg tudta lovagolni a semmiből jött gólját, és az első negyedóra végén Acosta a jobb oldalon kapott labdát, amiből becsúszva Guaita alatt betalált. (1-2)

Újra a Valencia percei következtek, de Soldado Hernandez beadásából pontatlanul fejelt, majd hasonlóan pontatlanul is lőtt a 18. percben. A folytatásban is a hazaiaknál volt a labda, csak épp nem tudtak vele mit kezdeni, még a második játékrész elején sem.

Sőt, az 56. percben Adrian ki tudta használni, hogy a Valencia védelme mozizott, és ziccerből kétgólosra növelte a vendégelőnyt. (1-3)

Egyetlen perccel később Rami fejjel gondoskodott arról, hogy ne menjen el végleg a meccs a Denevéreknek (2-3), de ettől függetlenül sokáig úgy tűnt, hogy a három pont a Racingé lesz.

Egészen a véghajráig, amikor Soldado megint belőtte a célkeresztjét, ráadásul jó kapu előtt tette, és két percen belül előbb Jonas pöccintéséből (3-3), majd Jordi Alba beadásából is betalált. (4-3)

A Valencia tehát győzelemmel kezdte az idényt, a Racing Santander pedig vereséggel.

Primera División
2. forduló
Valencia-Racing Santander 4-3 (1-2)
gólszerzők: Soldado (2., 88., 90.), Rami (58.), illetve Soldado (7., öngól), Acosta (14.), Gonzalez (56.)
korábban:
Sporting Gijón-Real Sociedad 1-2 (0-1)
gólszerzők: de las Cuevas (68., 11-esből), illetve Agirretxe (35., 65.)
piros lap: Lora (90.), illetve Martinez (68.)
Később:
Granada-Real Betis 22:00
vasárnap:
Atlético Madrid-Osasuna 12:00
Athletic Bilbao-Rayo Vallecano 16:00
Real Mallorca-Espanyol 18:00
Getafe-Levante 18:00
Real Zaragoza-Real Madrid 20:00
Sevilla-Málaga 22:00
hétfő:
FC Barcelona-Villarreal 21:00