NB I előzetes

Véber Diósgyőrben sem félti a Pápát

  • Göbölyös János

Az OTP Liga 5. fordulójában szombaton hat mérkőzést rendeznek. A még veretlen, negyedik helyezett Pápa a kilencedik Diósgyőr otthonába látogat.

Diósgyőrben a vendégcsapatok is jól érzik magukat. Legalább is a mérkőzések előtt rendre azt nyilatkozzák edzők, játékosok, hogy a feldobja őket a tömeg, a hangulat, és ilyen körülmények között jó futballozni. A DVTK labdarúgói rendszeresen átélhetik ezt az érzést, a hétezres nézőszám szinte garantált, minden bizonnyal így lesz ez most is a Pápa ellen. A fokozott érdeklődés ezúttal az ellenfélnek is köszönhető, a Lombard ugyanis a Paks elleni döntetlenjét kivéve csak nyer, a három százszázalékos csapat mögött veretlenül várja a mérkőzést.OTP Bank Liga 5. forduló
Diósgyőri VTK–Lombard Pápa Diósgyőr, 08.13., szombat, 19.00  Vezeti: Veizer Roland (Berettyán P., Medovarszki J.)
Hathárom-tipp: x
Azt a meccset, amelyen a Diósgyőr számára rendkívül fontos lenne a győzelem, hiszen Benczés Miklós csapata a Zalaegerszeg elleni látványos rajt óta mindössze egy pontot szerzett, a legutóbbi két találkozóját pedig elveszítette. A sikeres folytatáshoz az első fordulóbeli gólerős támadójátékot kellene megismételni, vagy legalább is törekedni arra.          
- A Pápa nagyon jól szervezett csapat, de bízom benne, hogy megtaláljuk azokat a réseket, amiket kihasználva eredményesek tudunk lenni – fogalmazott a vendéglátók trénere a dvtk.eu honlapján. - Ellenfelünk nem véletlenül kezdte így a szezont, lehet, hogy meglepetésnek tűnnek az eredményei, de a mérkőzéseiket látva egyáltalán nem azok. Egyértelműen az a célunk, hogy elrontsuk az eddig mérlegüket. A szurkolók támadójátékot fognak tőlünk látni, hazai pályán mi más is lehetne a célunk, mint megszerezni a három pontot. Mivel az ellenfél is a támadófoci híve, lüktetőbb lesz a játék, mint egy betömörülő csapat ellen, nagyobb tér nyílik mindkét együttes előtt, ezért a védelemnek jobban kell koncentrálni. Döntő lesz, hogy ki hibázik kevesebbet. Remélem, nem csak a közönségünk, hanem a csapatunk is kitesz majd magáért, csak a győzelem lehet a célunk.


Így van ezzel Véber György is, aki mielőtt rátért volna az övéire, az ellenfelet és annak szurkolótáborát dicsérte.
- Nagyon jó, hogy a DVTK újra első osztályú, ellenfélként nem kellemes Diósgyőrbe utazni, de ez az igazi futballközeg – mondta a pápaiak vezetőedzője. - Egészen biztosan fantasztikus hangulat lesz majd a lelátón, ennél nagyobb örömünk nem is lehet, hogy ilyen színvonalas közönség előtt játszhatunk. Remélem, a két csapat kihasználja ezt, és egy jó meccset vív majd egymással. Komoly erőpróba lesz számunkra a mérkőzés. Úgy érzem, hogy eddig az eredményességen kívül tartalommal is megtöltöttük a játékunkat, bízom benne, hogy ez most is így lesz, és folytatjuk a sorozatunkat. Ha a közönség jól szórakozik, és mi a korábbiakhoz hasonló jó teljesítménnyel pontokat szerzünk, akkor elégedett leszek. A csapatomat egyébként már nem féltem senkitől, hiszen elértük, hogy mindenhol a saját stílusunkat tudjuk játszani. Ha ez elég a győzelemhez, akkor nagyon örülünk, ha pedig jó futballal fölénk nő az ellenfél, akkor gratulálunk neki. Elvárom, hogy csapatom a tudása hetvenöt-nyolcvan százalékát nyújtsa, az ugyanis bárhol elég lehet a sikerhez.

Forma-index (az elmúlt öt mérkőzés alapján)*
ellenfél eredmény pontszám
DVTK      
Tatran Presov 3-3 1  
Zalaegerszeg 4-1 2  
Ferencváros 1-1 1,25  
Kecskemét 1-2 0  
Videoton 0-2 0  
Aktuális forma-index*   0,85  
PÁPA      
Levszki Szófia 0-4 0  
Újpest 1-0 2,5  
Siófok 2-0 2  
Paks 1-1 1,25  
Kaposvár 1-0 2  
Aktuális forma-index*   1,45  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

 

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0(1,50)
Európa Liga 2,5(1,25)
NB I 2,0(1,00)
Magyar Kupa 2,0(1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0(1,00)
Szuperkupa 1,5(0,75)
Ligakupa 1,0(0,50)
Egyéb hazai 1,0(0,50)