Bunda

A Chievo olcsón megúszta az olasz botrányt, pénzbüntetést fizet

  • MTI

Nyolcvanezer eurót (22 millió forint) köteles fizetni a Chievo futballklub, miután bebizonyosodott érintettsége a júniusban kirobbant olasz labdarúgó bundabotrányban.

A veronai egyesület szerdán állapodott meg a szövetség (FIGC) fegyelmi bizottságával a büntetés mértékéről. A csapatnál tanácsadóként tevékenykedett Stefano Bettarinit a fogadási maffiában való részvétellel gyanúsítják, mivel állítólag nagy összegeket tett fel manipulált olasz mérkőzésekre Ázsiában. Maga a Chievo ellen nem merült fel manipuláció.

Szerda óta 18 profi klub részéről 26 játékos és tisztségviselő áll a FIGC illetékesei előtt, akik 60 gyanús meccset vizsgálnak. Az egyesületek között megtalálható az élvonalbeli - de a hírek szerint visszasorolás előtt álló - Atalanta, a második ligás Ascoli, Verona és Sasuolo, a futballisták közül pedig a bergamói kapitány Cristiano Doni és a korábbi válogatott csatár, Giuseppe Signori is.

A korábbi hírek szerint az AS Roma és a Fiorentina révén két élklub is érintetté vált a bundabotrányban. Az egyik feltételezett tettes azt állította a cremonai ügyészségnek, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzése (2-2), továbbá a Lecce-Cagliari (3-3) és a Genova-Lecce (4-2) találkozó eredményét is manipulálták.