Serie A

Óvatos a Roma, csak egy lépést tett Európa felé

Sorozatban tizedik győzelmével megdöntötte a legjobb idénykezdet rekordját Olaszországban az AS Roma, amely 1-0-ra nyert otthon a Chievo ellen.

Borriello fejjel intézte a Roma tizedik sikerét - fotó: AFP

A Roma megnyerte az első tíz mérkőzését, ilyen teljesítményre soha, egyetlen csapat sem volt még képes a Serie A-ban. A feladat nem volt egyszerű, pláne a Chievo elleni csütörtöki siker ment nehézkesen, egy fejes gól döntött: a 67. percben Florenzi szép cselekkel került helyzetbe a tizenhatoson belül a bal oldalon, kiválóan emelt középre, és az ötösön helyezkedő Borriello a hosszú sarokba fejelt. 

"Az első célt elértük, már ha hívhatjuk ennek - utalt Borriello a bajnoki rekord elérésére a Sky Sports Italiának. - Büszkék vagyunk arra, hogy a Roma beírta magát a rekordok könyvébe, élvezzük a sikert! Megnyerhetjük-e a Scudettót? Gyorsan haladunk, újabb lépést tettünk Európa felé, távolodunk a negyedik helytől. Meggyőző a statisztikánk, elégedettek vagyunk azzal, hogy mindenkinek jól megy."

Francesco Totti sérülése miatt újabb mérkőzésről hiányzott és Borriello kiemelte a csapatkapitány fontosságát.

"Győztes gólt szereztem, de Francesco az, aki további bónuszokat ad - magyarázta Borriello. - Legyünk őszinték, ha a pályán van, akkor sokkal jobban játszunk."

Az AS Roma az első tíz meccsen 24 gólt lőtt és mindössze egyet kapott, szeptember 16-án a parmai Biabiany vette be a csapat kapuját. Florenzi négy, Pjanic, Ljajic, Gervinho és Totti három-három góllal járult hozzá az eddigi tíz diadalhoz. Rudi Garcia együttese vasárnap a Torino otthonában folytatja. 

[1536618] 2013-10-31 20:45:00 Roma - Chievox;