Milan

Jók voltunk, csak a gól hiányzott, reménykedni kell - Allegri

Nem tudott nyerni az utolsó helyezett Chievo otthonában az AC Milan, de Massimiliano Allegri vezetőedző nem mond le.

Sokan feltételezik vagy legalábbis szeretnék, ha a Milan ultimátumot adott volna a trénernek, de a hivatalos információk szerint a klubvezetők bíznak benne, és ő sem távozik magától.

Allegri nem érzi, hogy el kellene bújdosnia - Fotó: AFP

"A Milan edzője vagyok, és ha a klub szerint új edzőre van szükség, értesíteni fognak róla. Engem az érdekel, hogy mi történt a pályán. A srácok sok gólhelyzetet alakítottak ki a Chievo ellen, amelyet benyomtunk a saját térfelére, így nem nagyon kérhettem volna többet. Az utóbbi öt meccsünkön csak öt pontot szereztünk, a legutóbbi kettőn nem is találtunk be, de ma sokkal több lehetőségünk volt, mint a Fiorentina ellen. Dolgoznunk kell és reménykednünk, hogy néhány játékosunk felépül a sérüléséből" - próbált minél pozitívabb hangot megütni a Chievo elleni döntetlen után Allegri.

Az tény egyébként, hogy a veronaiak térfelén zajlott a játék, de ők mindenki ellen ezt a stratégiát választják, a "meccslabda" pedig hiába volt meg a Milannak, Robinho a kapufára rúgta a legnagyobb ziccert. Így is többre jutott azonban, mint a középcsatár posztján végig pályán lévő Matri, akit így is dicsért a tréner.

"Matri nagyon jól játszott, különösen a második félidőben, de nem volt szerencséje. Ha egy csatár nem lő gólt, kritizálni kezdik, pedig keményen dolgozott a csapatáért."

Idei negyedik döntetlenje után a Milan a 10. pozícióban áll a Serie A tabelláján, a mögötte lévő négy csapattal azonos pontszámmal, miközben a hátránya három egység az Atalanta-Lazio kettős mögött.

Serie A
12. forduló
INFO Chievo-Milan 0-0
INFO Roma-Sassuolo 1-1 (1-0)
INFO Parma-Lazio 1-1 (0-0)
INFO Cagliari-Torino 2-1 (1-0)
INFO Atalanta-Bologna 2-1 (0-0)
INFO Genoa-Hellas Verona 2-0 (2-0)
[1536633] 2013-11-10 15:00:00 Chievo - AC Milanx;