Topligák

City-hatos, Ibra-tripla, Messi-dupla - videó

Kupamérkőzésekkel telt a szerda este az európai topbajnokságok csapatai számára, Angliában a Manchester City, Franciaországban a Paris Saint-Germain, Spanyolországban pedig az FC Barcelona lépett pályára a gigászok közül.

Lionel Messi visszatért és duplázott, a Barcelona a negyeddöntő kapujában - Fotó: AFP

Nem mindennapi mészárlást rendezett a manchesteri együttes, amely egy hatost gurított a történelmi mélyrepülésben lévő West Ham Unitednek. A világoskékek lényegében eldöntötték a továbbjutás kérdését, Álvaro Negredo három, Edin Dzeko két góllal terhelte meg a rivális hálóját, így alighanem ott lesznek a Ligakupa-döntőben. A londoniak az FA-kupában elszenvedett méretes zakó után ismét nagyot bukfenceztek, Sam Allardyce menedzser napjai vélhetően meg vannak számlálva a kispadon.

A Spanyol Király Kupában a Barcelona gyorsan előnybe került, végül pedig magabiztos különbséggel múlta felül a Getafét és négygólos előnyből várhatja a visszavágót. A sérülése után visszatérő Lionel Messi az utolsó félórára állt be csereként, de ennyi idő is elegendőnek bizonyult számára a duplázáshoz. Az első két találatot Cesc Fabregas szerezte. Az Almería nem tudta legyőzni a harmadosztályú Racing Santandert, de a döntetlen következtében tétjük felét visszakapják azok, akik Protippünk alapján fogadtak a mérkőzésre.

Franciaországban vasárnap a pocsék időjárási körülmények miatt elhalasztották a Paris Saint-Germain kupamérkőzését, a Stade Brest azonban nem úszta meg a párizsiak elleni ütközetet. A triplázó Zlatan Ibrahimovic vezette fővárosiak sikere egy másodpercig sem forgott veszélyben.

Barcelona-Getafe

Manchester City-West Ham United

Stade Brestois-PSG

Angol Capital One Ligakupa
elődöntő, első mérkőzés
INFO Manchester City-West Ham United 6-0 (3-0)
 
A visszavágót január 21-én rendezik.
Spanyol Király Kupa
nyolcaddöntő, első mérkőzések
INFO Alcorcón (II.)-Espanyol 1-0 (0-0)
INFO Real Betis-Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
INFO FC Barcelona-Getafe 4-0 (1-0)
INFO Racing Santander (III.)-Almería 1-1 (0-1)Protipp
 
A visszavágókat egy hét múlva rendezik.
Olasz Kupa
nyolcaddöntő
INFO Fiorentina-Chievo 2-0 (2-0)
Francia Kupa
A legjobb 32 közé jutásért, elhalasztott mérkőzések
INFO Stade Brestois (II.)-Paris Saint-Germain 2-5 (1-4)
INFO Jura Sud (IV.)-US Créteil (II.) 1-0 (1-0)
Ligue 1
17. forduló, elhalasztott mérkőzés
INFO Saint-Étienne-Évian TG 1-0 (1-0)