Topligák

A Sunderland Mourinhóékat is kiiktathatja a versenyfutásból, a PSG trófeát nyert

Anglia, Németország, Olaszország, Spanyolország és Franciaország futballpályáin is zajlottak az események szombaton.

Az angol élvonalban a 35. fordulót rendezik a hétvégén, három körrel a vége előtt pedig a Liverpool óriási lépést tehet a bajnoki cím felé, ha vasárnap győz a Norwich City otthonában. Merthogy szombaton a Chelsea pont nélkül maradt hazai környezetben, ilyen pedig José Mourinho irányítása alatt még sosem fordult elő a Kékkel a bajnokságban. A Sunderland a Manchester City hétközi megtréfálása után egy meglehetősen vitatható tizenegyessel 2-1-re nyert a Stamford Bridge-n, így egyrészt életben tartott bennmaradási esélyeit, másrészt pedig nagy szívességet tett a liverpooliaknak. A Tottenham hozta a kötelezőt az élvonalbeli tagságának meghosszabbításáért harcoló Fulhammel szemben, a hátsó régió együttesei közül a Swansea három, a Cardiff City egy ponttal gazdagodott.

Németországban a listavezető, már biztos aranyérmes Bayern München három nyeretlenül megvívott bajnoki találkozó után ha nehezen is, de 2-0-ra nyert a sereghajtó Eintracht Braunschweig vendégeként. A Dortmund bebiztosította dobogós helyét, valamint az ezzel járó biztos Bajnokok Ligája-főtáblát a következő szezonra, miután 4-2-re nyert a Mainz ellen. Jürgen Klopp rendkívül elégedetten nyilatkozott csapatának teljesítményéről a meccset követően. A kiesés elől menekülő csapatok közül a Freiburg és a Werder Bremen nyert és gyakorlatilag bennmaradt, a Hamburg viszont ismét kikapott, így egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül.

Az olasz bajnokságban húsvétvasárnapra való tekintettel szombaton rendezték a játéknap összes mérkőzését. A listavezető Juventus újabb 1-0-ás sikerrel araszolt közelebb ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa elsőségét. A milánói csapatoknak is három pontot hozott a nyuszi, az Inter a Parma elleni idegenbeli győzelemmel, a Milan pedig a Livorno elgázolásával került közelebb a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek megszerzéséhez. Firenzei sikerének és a Napoli pontvesztésének köszönhetően a Roma matematikailag is bebiztosította ezüstérmét, így a fővárosiak a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetnek.

Franciaországban szombat este a Ligakupa döntőjére került sor Saint-Denis-ben, ahol a Paris Saint-Germain visszavágott az Olympique Lyonnak az egy héttel ezelőtti bajnoki vereségért, és a 2-1-es győzelemnek köszönhetően negyedik alkalommal hódította el a trófeát. A párizsiak mindkét gólját Edinson Cavani szerezte, a másodikat egy vitatható büntető nyomán.

2014-04-19;47
2014-04-19;54
2014-04-19;87
2014-04-19;55
2014-04-19;150