Úszó-vb

Veszélyben Britta Steffen indulása

  • VNA

Aggódnak a németek kétszeres olimpiai és világbajnokuk, Britta Steffen miatt, aki betegség miatt lehet, hogy nem indul a világbajnokság további számaiban.

A 4x100 méteres gyorsváltóban nyújtott visszafogott teljesítménye után nem biztos, hogy látjuk még versenyezni Sanghajban Britta Steffent. A németek olimpiai és világbajnok gyorsúszójának további szereplése ugyanis egy fertőzés miatt került veszélybe. „Alapos kivizsgálást fogunk végezni rajta, emellett pedig próbaedzéseket fogunk végezni. Meglátjuk, hogy milyenek lesznek a fizikai paraméterei” – nyilatkozta a németek szövetségi kapitánya, Dirk Lange a ZDF televíziónak.

A németek a világbajnokság első napján bronzérmet szereztek a 4x100-as női váltóban, ahol Steffen első emberként nem tudott a tőle elvárható szinten teljesíteni. „Amikor megláttam az 54,51-es időeredményemet, azt hittem, hogy rosszul írtak ki valamit.  Ez csak középszerű idő, amivel az egyéni versenyben lehet, hogy döntőbe sem lehet kerülni” – nyilatkozta még vasárnap Steffen, aki nagyon csalódottan vette tudomásul azt, hogy nem sikerült beleszólniuk a holland-amerikai aranycsatába. Steffennek szerdán hajnalban címvédőként a 100 méteres gyorsúszás előfutamaiban lenne legközelebb jelenése.