La Liga

Megszenvedett a Bilbaóval, de nyert a Barcelona

1-0-s vezetésüknél ezúttal is könnyelműek voltak a katalánok

Majdnem hasonlóan alakult a Barcelona Bilbao elleni bajnoki mérkőzése, mint a hétközi Arsenal elleni BL-találkozója. Ezúttal is könnyedén megszerezték a vezetést a katalánok, utána viszont pontatlanul játszottak, és egy védelmi hiba után egyenlíteni tudtak a baszkok. Végül azonban nem bírták az óriási nyomást a vendégek, Messi góljával nyert gránátvörös-kék gárda.

Messi lő a Barcelona Athletic Bilbao spanyol bajnoki meccsen
Nem sokáig várt a Barcelona a vezetés megszerzésével. A negyedik percben Xavi ívelt - a lesről induló - Dani Alves elé, ő kapásból középre passzolt, David Villa a hálóba lőtt, a játékvezető pedig megadta a gólt. (1-0)

A 11. percben jutottak el először a vendégek a Barca kapujáig, Llorente keverte meg Piquét, a beadása után azonban Susaeta a kapu mellé fejelt. Villa második kísérlete sem volt pontos, a bal oldalon lépett meg a 27. percben, de a felső lécre ívelte a labdát.

A következő lehetőség Llorentéé volt, ezúttal is balról jött a beadás, ő pedig kaput talált, de a Victor Valdest helyettesítő Pinto leért a bal alsóra.

Az első félidőben több fontos esemény már nem történt, a második azonban egy óriási hazai védelmi hibával, és a Bilbao egyenlítésével kezdődött. Abidal passzolt a saját kapuja felé, Busquetsnek pedig csúsznia kellett a labdért, és egyszerre találta el a játékszert, valamint Llorente bokáját. A játékvezető büntetőt ítélt, Iraola pedig magabiztosan értékesítette. (1-1)

A másik oldalon is lehetett volna egy tizenegyes, miután Messi kicselezett négy embert, az ötödik pedig a lábát találta a labda helyett, ezúttal azonban néma maradt a bíró sípja.

A következő percekben is az argentin volt a legveszélyesebb, de a megindulásai végén mindig pontatlanok voltak a lövések. Villa talán betalált volna a 69. percben, csak épp ott volt Iraizoz a kapuban, és ujjheggyel a jobb alsó mellé tolta a labdát.

A 78. percben csak begyötörte az újabb vezető gólt a Barcelona. Megint Xavi tette ki jobbra a játékszert Dani Alvesnek, ő - ezúttal szabályos körülmények között - beadott, és Messi középen a kapuba pörgetett. (2-1)

A folytatásban is a hazaiaknak volt inkább esélyük a gólszerzésre, de már nem változott az eredmény, így a katalánok megint öt ponttal vezetik a tabellát a Real Madrid előtt. A Bilbao maradt az ötödik helyen, nyolc ponttal lemaradva a Villarealtól, és egy egységgel megelőzve az Espanyolt.

Primera Division, 24. forduló:

Barcelona - Athletic Bilbao 2-1 (1-0)
Gólszerző: Villa (4.), Messi (78.), illetve Iraola (50., tizenegyesből)