Spanyol foci

Abszurd véget ért a bajnokság, nagyon megszívta a madridi csapat

  • varin

Hivatalos, hogy nem lesz lejátszva az utolsó forduló elmaradó meccse, ami jelentősen befolyásolja a végeredményt.

Múlt héten hétfőn játszották le a spanyol másodosztály utolsó, 42. fordulóját, ám egy mérkőzést végül kénytelenek voltak elhalasztani. A Deportivo-Fuenlabrada találkozónak papíron nagy tétje lett volna, ám a madridi együttes több játékosa is koronavírusos lett, így a találkozót nem rendezték meg. És meglepő módon nem is fogják.

A fordulót megelőzően az volt a helyzet, hogy a Deportivo a bennmaradásért, a Fuenlabrada pedig a playoffért lép pályára. A madridi klub azonban jelezte, több játékosuk és stábtaguk is megfertőződött, így kérvényezték, hogy a fair play jegyében halasszák el a teljes 42. fordulót, amelyet a liga elutasított. A többi eredmény hatására a Deportivo La Coruna kiesése biztossá vált, ám a Fuenlabdrada egyetlen döntetlennel esélyt kaphatott volna a feljutásra.

Embed from Getty Images

Mostanra azonban hivatalossá vált, hogy a mérkőzést nem pótolják, a Fuenlabrada 41 meccsel fejezi be a szezont, amely azt jelenti, hogy az Elche lesz érdekelt a playoffban.

"Óriási áldozatot követel ez a döntés a Fuenlabradától, hiszen egész évben azért dolgoztak a játékosok, hogy feljuthassanak a La Ligába" - áll a liga hivatalos közleményében, melyre rögtön érkezett is a madridi válasz, hogy nem nyugszanak bele a döntésbe, mert ők mindenben a szabályok szerint jártak el.

Habár a bajnokság lezárása elvileg hivatalosnak tekinthető, a playoff mérkőzéseinek még dátuma sincs, noha szeptember elején már kezdődik az élvonalbeli bajnokság 2020/21-es idénye.

Nehéz nem sajnálni a Fuenlabradát ebben a helyzetben, de remek tanulság lehet számunkra, hogy még egy olyan országban is előfordulhatnak ilyen furcsaságok, amelyben évekig futballozott együtt Cristiano Ronaldo és Lionel Messi.

299443