Magyar Kupa

Csak azok adnak ilyen oddsot a Honvéd-MTK-ra, akik nem látták az első meccset!

  • varin

Osztálykülönbség és hazai pálya? Nem, egyik sem indokolhatja a Honvéd szorzóját.

A papírforma szerint Honvéd-Vidi döntőre kerülhet sor idén a Magyar Kupában, legalábbis a számok alapján jelenleg ez a két csapat a favorit a döntőbe jutásra. A székesfehérvári visszavágó esélyeit kedden reggel taglaljuk, most pedig megpróbáljuk megfejteni, vajon miért is ekkora favorit semleges pályán a Kispest.

{"headTitle":"Honvéd-MTK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-26 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Honvéd","odds":"2.12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"MTK","odds":"3.39","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Azt talán már most elárulhatjuk, hogy a kérdésre választ nem fogunk kapni, hacsak nem érjük be annyival, hogy a bukmékerek nem látták az első mérkőzést. A budapesti 90 perc alkalmával a Honvéd nagyon gyatrán futballozott és bár tény, hogy egy kupafelvonás első meccsén idegenben nem olyan rossz a 0-0, azért nem árt árnyalni a helyzetet.

Az MTK pályáján az MTK 19-szer lőtt kapura és 15 szögletet rúgott, míg a Honvédnál ugyanez a két szám 8 és 2 volt.

Immáron osztálykülönbségről is felesleges beszélni, hiszen a kék-fehérek jövőre az OTP Bank Ligában küzdhetnek, miként a Honvéd a hazai pálya előnyét sem élvezheti, hiszen a mérkőzést Felcsúton rendezik, zárt kapuk mögött.

Az első meccset követően még a kispestiek sem tagadták, hogy melyik volt a jobb csapat aznap.

"Két hónap kihagyás után nagyon nehéz volt fizikálisan ez a meccs. Kimondhatjuk, hogy az MTK jobban felkészült nálunk. Az okát nem tudom megmondani, talán jót tett nekik, hogy ők több felkészülési meccset játszottak az elmúlt időszakban. De végül is döntetlen lett, nem veszítettünk semmit, nyitva maradt a továbbjutás, úgyhogy a visszavágón javíthatunk. A következő edzésen le kell ülnünk a csapattal, közösen át kell beszélnünk, hogy mi az, ami nem működött és hogyan tudunk javítani" - olvasható Mohamed Mezghrani nyilatkozata a honvedfc.hu-n.

Fotó: mtkbudapest.hu

Mindezek fényében vaskos meglepetés, hogy néhány percig még 1.61-ért lehetett fogadni a Honvéd győzelmére és 5.50-ért az MTK-éra, ám a fogadók hamar korrigálták ezeket a számokat és a tendencia azt mutatja, a kezdésre igencsak közel lehetnek egymáshoz a számok.

A Honvédnak nagyon el kell kerülnie a kapott gólt, de a védelmük szombaton este nem brillírozott. Az tényként kijelenthető, hogy a Honvéd a szakmai váltást követően még keresi önmagát, miként az is, hogy az MTK-nak semmi másra nem kell koncentrálnia, csak az előtte álló 1 vagy 2 meccsre. Nálunk vitán felül áll, hogy 1.50 körüli szorzó felett az x2-ben rejlik az érték.

{"headTitle":"Honvéd-MTK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-26 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"MTK +0.25","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3291945] 2020-05-26 21:00:00 Honvéd - MTK Budapestx;