E-sport

Meddig tart a mousesports vesszőfutása? - CS:GO-tipp a szakértőtől

Címkék:

Mélyponton a mousesports. Mi állhat a hátterében? Folytatódhat a rossz széria? Mire mennek a Coppenhagen Flames ellen?

A jelenlegi felállásban nem volt még ilyen rossz szériában a mousesports. A legutóbbi tíz meccsükből hét alkalommal szenvedtek vereséget, sőt hat alkalommal „map”-ot sem tudtak nyerni. Nem jutottak be az első „Road to Rio” – major kvalifikációs – verseny rájátszásába. Ez önmagában még nem tragédia, hiszen ők már hoztak magukkal pontokat a legutóbbi „major”-ről, továbbá lesz még két verseny ahol tudnak pontokat gyűjteni.

Fotó: Starladder

A nagyobb probléma a gyenge játék és a nagyarányú vereségek. A rossz sorozatot több dolog is okozhatja. Az egyik ilyen, hogy a CS:GO április 10-ei frissítésében „nerf”-et kapott az SG553 gépkarabély – közismertebb nevén a „Krieg” – ami már jó ideje a legjobb fegyver volt a játékban. A jelenségre a CS:GO egyik kommentátora és megmondó embere, „Thorin” hívta fel a figyelmet a Twitteren: „A Krieg nerf miatt ropz, Frozen és Karrigan szenvedni fognak.” Érdekes, hogy fogalmam sincs, hogy Thorin mire alapozta ezt a kijelentését, hiszen a statisztikák alapján a mousesports játékosai elsődlegesen AK47-et és M4-et használnak. A „kill”-jeik mindössze 8 %-át okozták „Krieg”-gel. Thorin vagy tud valamit, vagy csak véletlen egybeesés, az viszont biztos, hogy időben egybeesik a „Krieg nerf” és a mousesports szenvedése.

CaptLawrence 94 tippből +83 egység profittal rendelkezik E-sportból, ami 18.34%-os ROI-nak felel meg. Kövesd őt a Logibeten is!

A másik – ami szerintem inkább lehetséges – ok, a motiváció hiánya. A jelenlegi helyzet mindenkit megvisel, és hát a profi CS:GO-játékosok is csak emberek. A LAN versenyek helyett otthonról, vagy a központjukból játszanak. Steril körülmények, nincsenek szurkolók, akik húzni, bíztatni tudnák a csapatot. Az online lebonyolításra a mousesports játékosa ropz is panaszkodott. Szerinte túl sokáig húzódnak így a versenyek, mire az egyik véget ér már kezdődik is a másik, így nehéz pihenni és formában maradni. A csapatból jelenleg az „entry fragger”, ChrisJ és az irányító Karrigan vannak a legrosszabb formában, de mostanában „ropz” játéka is hagy némi kívánnivalót maga után.

A mousesports a következő meccsét a Coppenhagen Flames ellen játssza. Ők egy fiatal csapat és ígéretes csapat, akik jelenleg a 36. helyet foglalják el a HLTV világranglistán. Az elmúlt három hónapban a meccseik 58%-át megnyerték. Versenyben vannak a jelenleg futó „Road to Rio” verseny rájátszásáért, ahol további értékes pontokat tudnak bezsebelni, de ehhez le kellene győzniük a mousesports-ot. Erre most nagyon jó esélyük van szerintem, hiszen jó játékot mutatva, a csoport két legnagyobb csapata a FaZe és a G2 ellen is sikerült „map”-ot nyerniük. A motiválatlan és már kiesett mousesport ellen indokolatlannak tartom a bukik 3.0 feletti szorzóját. A mousesport jelenleg „Inferno”-n és „Overpass”-on simán verhető, melyek történetesen a Coppenhagen Flames legjobb győzelmi arányú pályái. A biztonsági tippem, hogy legalább egy „map”-ot elhoz a Coppenhagen Flames. Kis téttel azonban érdemes megpróbálni a Coppenhagen Flames győzelmét is, mely jelentős értéket tartogat.

{"headTitle":"Copenhagen Flames-mousesports","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-10 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Copenhagen Flames +1,5","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Copenhagen Flames","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
CaptLawrence