Európa Liga

Farkasok vs. Farkasok - folytatódik az osztrák csoda?

  • varin

Az osztrákok első "hazai" európai meccsükre készülnek a főtáblán. Gólfesztivál lehet az örömünnepből.

Igazán pikáns, izgalmas és felettébb gólgazdagnak ígérkező mérkőzést rendeznek csütörtökön este Grazban, ahol is az osztrák Wolfsberger az AS Romát fogadja. Mindkét csapat egy laza négyessel melegített, ám az oddsok alapján jó eséllyel most a hazaiak kapják, a vendégek rúgják azt.

{"headTitle":"Wolfsberger-Roma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-03 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wolfsberger","odds":"4.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Roma","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Persze jelenleg nincs túl sok realitása annak, hogy Dzekóék 4-0-ra nyerjenek, a fogadóirodák viszont mégis erőteljesen őket favorizálják. Pedig Európában nagyon nehéz lenne most jobb formában lévő csapatot találni Gerhard Struber együttesénél, amely az utolsó nyolc meccsből hetet megnyert, mindezt összesen 28 lőtt góllal. Ebből természetesen a Mönchengladbach idegenbeli szétzúzása volt a legnagyobb bravúr, de nyerni tudtak idegenben a LASK Linz ellen és 3-0-ra verték például az Austria Wient is.

A Roma keretének értéke körülbelül 40-szerese a Wolfsbergerének, amely az NB I-ben is csak éppen megelőzné a Honvédot és a Puskás Akadémiát.

Az osztrák csoda persze nem a semmiből jött, évek óta építkezik a csapat, a tavalyi bronzérem pedig ennek a megkoronázása volt, amely egyből az EL-csoportkörig repítette a 25 ezres kisvárost. Hazai meccseiket viszont nem játszhatják hazai pályán, így a fanatikusoknak 80 kilométert kell utazniuk Grazba.

A Roma 4-0-s győzelme talán kevésbé sokkolhatta a híveket, hiszen a török Basaksehir ellen hazai pályán illett simán hozni a 90 percet. A Farkasok formája viszont eléggé ingadozó, hiszen a hazai, Atalanta elleni vereséget egy nem túl meggyőző siker követte a Lecce ellen.

Fotó: DPA

Paulo Fonseca mesternek hiányzója bőven akad, sérült Mkhitaryan (4/1), Zappacosta (1/0), Perotti (0/0), Cengiz Ünder (2/1) és Lorenzo Pellegrini (7/0) is, ráadásul rotálás is várható, hiszen több játékos eddig vajmi kevés pihenőt kapott a szezonban.

Semmi értelme nem lenne lebecsülnie a vendégeknek a hazai Farkasokat, a németországi 4-0 a teljes európai kupaszezon egyik legnagyobb meglepetése volt. A jó start okán egyik félnek sem kell különösen óvatoskodnia, ráadásul mindkét oldalon eddig a támadósorok működnek jobban, mint a védelmek.

Szerintünk ez egy igazán jó kis adok-kapok lesz, valószínűleg Dzekóék elviszik a három pontot, de 2-3-tól 1-4-en át bármilyen olyan végeredményt el tudunk képzelni, ahol legalább három gól esik.

{"headTitle":"Wolfsberger-Roma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-03 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.5 gól felett","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3171234] 2019-10-03 18:55:00 Wolfsberger AC - Romax;