Karrier

Az NB I gólkirálya Ausztriába igazolt

Az NB I előző szezonjának társgólkirálya, Simon Attila az osztrák Bundesligában, a Wolfsberger AC csapatában folytatja pályafutását.

A 31 éves csatár egy évre írt alá, a megállapodás további egy évvel meghosszabbítható. Simon szerződése lejárt az előző idény végén Pakson, ingyen érkezett a Wolfsberghez. A támadó Nikolics Nemanjával holtversenyben gólkirályi címet szerzett 18 találattal az OTP Bank Liga 2013-2014-es szezonjában. Összesen 206 meccsen 72 gólt szerzett a magyar élvonalban.

"Attila rengeteg tapasztalattal érkezik közénk, nemcsak az előző szezonban bizonyította, hogy gólerős játékos. Pontosan ilyen csatárra volt szükségünk, örülök, hogy sikerült megegyeznünk" - nyilatkozta Dietmar Kühbauer vezetőedző.

Simon a kilences mezt kapta új klubjában, pénteken már a csapattal edzett. Az osztrák Bundesliga ezen a hétvégén rajtol, a szombati, Admira ellen meccsen még nem lép pályára a magyar játékos. Neves ellenfél ellen debütálhat, jövő szerdán a Chelsea-vel vív meg felkészülési mérkőzésen a WAC.