Európa Liga

Jön a meccs, amit mindenki lebeszéltnek hisz

  • mr.blonde

A Red Bull-család két csapatának meccsén minden fogadó turpisságra gondol: a Salzburg már páholyban van, Gulácsiéknak viszont nagyon kell a három pont.

4/4-es mérleggel áll az osztrák bajnok Salzburg az Európa Liga B-csoportjában, a megszerzett 12 pontjával pedig tulajdonképpen már ott van az egyenes kieséses fázisban. A tavalyi elődöntős tehát rendkívül jó pozícióban van, ellenben a Lipcsével, amelyre komoly harc vár a továbbjutásért a Celtic ellenében.

272602

Szeptember 20-én Németországban remek meccset játszottak a csapatok, az öt gólt hozó találkozót végül az osztrákok nyerték meg 3-2-re (élhetünk a gyanúval, hogy sanszosan iksz körül eredményre játszottak a csapatok, a mindent eldöntő gól a 89. percben született meg).

Az elmúlt öt szezonban 13 játékos került a Salzburgtól a Lipcsébe és 6 játékos távozott a Lipcsétől Salzburgba.

A helyzet most úgy áll, hogy a Salzburg vélhetően elsőkét zárja a négyest, a Celtic és a Lipcse pedig különmeccset vív a továbbjutásért. A skótoknak és a németeknek is 6-6 pontjuk van, egymás pedig ellen már nem játszanak.

A Celtic csütörtökön a Rosenborg vendége lesz, a norvégok még nem szereztek pontot, a bukik számaiból pedig kettesre áll az a meccs.

Vajon Gulácsiéknak nyerniük kellene Salzburgban, hogy az utolsó fordulóban a saját kezükben legyen a sorsuk, amikor is otthon fogadják a norvégokat (eközben a Salzburg Glasgow-ba látogat)?

 

Óriást zuhantak a szorzók

A két klub közös szponzorral és tulajdonossal bír és ebből kifolyólag igen komoly az átjárás a csapatok között, emellett pedig rendkívül szoros a szakmai együttműködés is. Mást ne mondjunk, a most a Lipcsét dirigáló Ralf Ragnick fektette le például a salzburgi klubmodell alapjait.

Szóval a fogadók elég keményen el kezdték bombázni a Lipcsét, aminek köszönhetően a vendégre kínált kezdeti 2.80-2.90-es szorzó a meccs napjára 1.90 körülire esett le.

Ez óriási mozgás és túl látványos is, így nagy kérdés, hogy a Salzburg tényleg lepasszolja e a meccset a tesónak.

Persze láttunk már ilyet a futballtörténelem során, a továbbjutás tudatában "lehetőséget akartunk adni a fiataloknak is" mantra is előkerülhet, a Lipcse pedig egy bajnoki erősségű kezdővel felállva megoldhatja a feladatot.

Nagyon kíváncsiak várjuk, hogy milyen kezdőcsapatokkal futnak ki a pályára a csapatok.

 

Szerinted megoldják okosba a csapatok és megnyeri a Lipcse a meccset?

 

 

 

[2877297] 2018-11-29 18:55:00 Salzburg - RB Leipzigx;