Európa Liga

A sorozat, ahol minden csak a motivációról szól - így nyerhettek csütörtökön a fogadók

  • varin

Az Európa Liga csütörtöki játéknapjának eredményei bőségesen megérnek egy rövid kis visszatekintést.

Lezajlottak az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának odavágói, valamelyest közelebb kerültünk ahhoz, hogy megállapítsuk, melyik csapat is érhet révbe majd a szezon végén. Habár a fogadók közül nagyon sokat átkozták a két legnagyobb meglepetést szolgáltató olasz gárdát, tulajdonképpen csütörtökön csak az történt, amit mindenki sejtett: nyert a motiváció, vesztett a rotálás.

A Napoli sima veresége csak azokat lepte meg, akiket nem foglalkoztak az információgyűjtéssel - Fotó: Reuters

Ha ugyanis végignézzük a csütörtöki eredménysort, mindössze 3-4 olyan eredményt láthatunk, amely valamilyen módon szemet szúr a fogadóknak. A legnagyobb meglepetés talán a Napoli és a Lipcse összecsapásán történt - már ami az oddsokat illeti -, hiszen az Európa egyik legerősebbnek tartott csapata alulmaradt Gulácsi Péter együttesével szemben. A vendégek sikerére kezdetben 6-szoros szorzóval is lehetett fogadni, ám aki a meccs előtt tette meg tétjeit, már csak 3.3-as szorzó behúzását tudhatta magáénak? 

Az ok egyáltalán nem megfejthetetlen, akadnak ugyanis csapatok, amelyeket nyíltan nem érdekel az Európa Liga. 

A Napoli egy csapat ezek közül. Keretük a kettős terheléshez nem olyan mély, néhány nappal vannak egy Inter és egy Roma elleni rangadó előtt, vezetik egy ponttal a bajnokságot, Itáliában amúgy sincs neve az Európa Ligának, ráadásul a jövő évi BL-kvalifikáció már biztos.

Mindezen érvek együtt bőven kiadják azt, hogy a fogadóknak miért is kellett óvatosan bánni a mérkőzéssel, ám ha ehhez még hozzávesszük, hogy a kezdés előtt kijövő kezdők alapján a németek a legjobb csapatukat küldték pályára, míg Sarriéknál csereemberek kaptak lehetőséget, a fogadóknak kötelességük volt fejvesztve menekülni a hazai sikertől.

Nagyon hasonló volt a szereposztás Romániában is, ahová a Lazio látogatott. Habár Inzaghi csereként beállította Immobilét, Felipe Andersont és Lulicot is, hiányzók így is bőségesen akadtak a Sasoknál, amelyet a motivált románok ki is használtak.

A kakukktojást egyedül talán a Nice-Lokomotiv Moszka mérkőzés jelenthette, hiszen a franciák erős csapattal feszültek neki az EL-mérkőzésnek, mégis kikaptak - igaz, 25 percet emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani.

Ám az sokadszorra is bebizonyosodott, hogy az Európa Liga esetében a legfontosabb tényező a motiváció. Az olyan nagycsapatok, mint mondjuk az Arsenal, a Milan vagy az Atlético Madrid, nem feltétlenül rángatják az istrángot, hogy révbe érjenek egy a BL-hez képest semmit jelentő sorozatban, ám ha a bajnoki szezon vagy a Bajnokok Ligája kudarcba fullad, itt kereshetnek vigasztalódást. Márpedig az említett triumvirátusnak mind megvolt az oka, hogy komolyan vegye a csütörtöki odavágót, amelynek háromgólos idegenbeli siker is lett az eredménye. 

Fotó: Twitter

Érdemes tehát nagyom alaposan megvizsgálni a körülményeket, átböngészni a nyilatkozatokat és a kereteket, ahogyan tettük azt mi is az Arsenal és a Milan meccse esetében is - ez ugyanis jelentősen megkönnyíti a fogadást az ilyen mérkőzésekre is, ráadásul versenyelőnybe hozhat minket a bukmékerekkel szemben!

És hogy mi alapján is érdemes kiválasztani a tippet vagy hogyan kell információt gyűjteni egy mérkőzés előtt, abban sportfogadás-suli cikkünk nagyon sokat segíthet neked is!

2018-02-15;73