E-sport

A kormány kétmilliárd forintot ad egy régiós E-sport rendezvényre

A visegrádi országok között rendezhetnek meg ebből az összegből egy e-sport bajnokságot és konferenciát.

A leghíresebb magyar e-sport játékos, Vizicsacsi - Fotó: Archív

A hírről az esport1.hu számolt be elsők között, megemlítve, hogy a kétmilliárd forintot egy, a visegrádi országok között rendezendő E-sport bajnokság és konferencia lebonyolítására adják. A támogatást az Egymillióan a magyar esportért Egyesült kapja.

Az esport1.hu megemlíti, hogy ez egy gigantikusan nagy lépés a magyar e-sport történetében, ugyanis véleményük szerint az állam ezzel elismerte a kompetitív videojátékok létjogosultságát. "Ezzel Magyarország is belépett azon európai országok közé, amelyek már kormányzati szinten is aktívan foglalkoznak az e-sporttal. Ilyen ország Franciaország, ahol már külön törvény vonatkozik az e-sportolókra, Németország, ahol több párt is beemelte a programjába a választások előtt az e-sportot, vagy Románia, ahol állam is támogat egy decemberi, régiós e-sport versenyt" - fogalmaz az oldal.

A megjelent Magyar Közlöny szerint az e-sport sportágként való elismerése, az e-sport világ támogatása, valamint a V4 országok közötti kapcsolat elmélyítése érdekében az állam kétmilliárd Ft-tal támogatja egy, a Visegrádi Négyek országai között rendezendő e-sport bajnokság és konferencia lebonyolítását.

A magyar e-sport komoly lendületet vett az elmúlt másfél-két évben: az egyre növekvő versenyek száma és azok díjazása, a piaci szereplők számának növekedési, valamint a hagyományos sportegyesületek, mint az MTK vagy a DVTK megjelenése jelzik, hogy Magyarország igenis szeretne felkerülni az e-sport világtérképére.

A támogatást Magyarország legnagyobb e-sport szervezete, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület kapja.

Forrás: esport1.hu