Nemzetközi foci

A spanyol liga bemószerolta a sztárklubokat az UEFA-nál

  • varin

A La Liga felkérte az UEFA-t, hogy indítsanak vizsgálatot a PSG és a Manchester City átigazolásaival kapcsolatban.

244,3 millió és 238 millió - ennyit költött el a 2017-es nyári átigazolási szezon során a Manchester City, illetve a PSG. A brutális összegekbe ráadásul a franciáknál nincs is beleszámolva Kylian Mbappé, akiért még közel 200 millió vándorol majd át a Monaco számlájára.

Ezzel szemben viszont a két spanyol sztárcsapat, a Real Madrid és a Barcelona is több bevételt könyvelhet el, mint amennyi kiadása volt. És ha már ez a furcsa eset is megtörtént, naná, hogy a spanyol liga egyből nekiesett a dúsgazdag kluboknak.

A La Liga első embere, Javier Tebas írásban kérte az UEFA illetékes szerveit, hogy kezdeményezzenek vizsgálatot a City és a PSG esetében, mert szerinte rendszeresen megsértik a Financial Fair Play szabályait.

"A PSG és a Manchester City ezekkel a külföldről pénzelt átigazolásokkal egy inflációs spirált indít el, amely nagyon káros a modern futball számára. Az UEFA-nak keményebben kellene bánnia a klubokkal. A párizsi csapat rendszeresen megszegi a szabályzatot, pedig fontos lenne, hogy az UEFA-nak hatása legyen az átigazolási piacra" - áll a közleményben.

Noha igencsak visszás ezt egy olyan liga elnökének nyilatkoznia, ahol a két topcsapat hosszú évek óta felvásárolja Európa legnagyobb sztárjait, Kylian Mbappé átigazolása kapcsán azért joggal emelték fel hangjukat a spanyolok. Mint ismert, a Monaco tinije idény végéig szerződött kölcsönbe a riválishoz, majd az idény végén csenget majd ki 180 millió eurót, amely Mbappé opciós ára.

Oddsok a "bemószeroltak" hétvégi bajnokijára
   
  1 x 2
Manchester City-Liverpool 1.85 3.60 3.80
Metz-PSG 19.00 8.50 1.10