E-sport

Legendás helyszínről érkezik a Észak-Amerika idei legnagyobb csatája – NA LCS döntő

  • Thanatos

Már a tegnapi napon is sikerült megtölteni a bostoni TD Garden csarnokát, ahol a klasszikus sportok közül nem egy vívta már meghatározó és óriási ütközeteit. Jégkorong vagy kosárlabda helyett ma este viszont a League of Legends-é a főszerep, ahol egy végső összecsapás keretein belül koronázzák meg az NA LCS idei bajnokát. Jöjjön is a szakértői vélemény a döntő esetében!

Helyszín: USA, Boston, TD Garden [21:00 / EU LCS] TSM vs. IMT

Észak-Amerikának sem kell szégyenkeznie, ha a döntő minőségére tekintünk. A TSM az összes eddigi NA LCS fináléban részt vett, ráadásul ez a széria pedig nem idén fog megszűnni. Az IMT pedig élete első nagydöntőjében vehet részt, ahol nem akarják könnyen odaadni magukat a közönség kedvencnek. A tét itt sem kicsi, hiszen a hamarosan kezdődő világbajnokság során a mostani győztes az első kalapba kerül, míg a második eggyel lejjebb, így elméletben erősebb ellenfeleket kaphat csoportjába.

Az IMT amúgy mindig is egy ügyes társaság volt. Amikor megjelentek az NA LCS-ben, végig dominálták az alapszakaszt, majd egy hatalmas pofont követően a TSM kiütötte őket az elődöntőben. Azóta kicsit identitászavarban szenvedtek és nehezen tudtak megfelelő játékosokat igazolni vagy összecsiszolódni. Idén nyáron viszont valami megváltozott. A dzsungeles pozícióba történő leigazolása egy vérprofi játékosnak, továbbá a folyamatos energiabefektetés végül meghozta a gyümölcsét. Azonnal az elődöntőben kezdhették a mostani rájátszást, a tegnapi bronzmérkőzésen könnyedén domináló CLG-t ripityára verték a múlt héten és úgy tűnik, hogy hihetetlenül jó formában vannak.

A TSM pedig az örök számító. Az ő teljesítményüket sosem szabad megítélni egyetlen széria, vagy akár hónap során mutatott eredmények alapján. Náluk minden tervezés hosszútávra történik, a cél pedig a végső győzelem megszerzése, a világbajnoki cím birtoklása. Évek óta szenvednek a nemzetközi porondon, idén viszont nyíltan vállalták, hogy semmi mással nem foglalkoznak, csak a VB szerepléssel. A lehetséges sikereket nem írja felül, ha a második kalapba kerülnek a csoportok sorsolásánál, ám előbb is említettem, hogy ez nagyban megnehezítheti a dolgukat. És itt érkezik a mai este legfontosabb kérdése: ér-e az első helyezés és a kiemeltség annyit, hogy erőforrásaik jelentős részét megmozgassák a győzelemért?

Szerintem igen. Az IMT pedig kemény ellenfél lesz, de a TSM tapasztalatával, stábjával, tervezésével és taktikusságával nem fogják tudni felvenni a versenyt. Nem lesz egyszerű küzdelem, ám végül szerintem a TSM hozza el a trófeát. Az odáig vezető út során mi pedig tövig rághatjuk körmünket és izgulhatunk kedvenceinknek, mert ez egy bitang jó szériának ígérkezik!

Thanatos-tipp: TSM 3 – 2 IMT


Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/