E-sport

Kiszámíthatatlan csapatok alapozzák meg a végső összecsapást - NA LCS Bronzmeccs

  • Thanatos

Több hónapnyi folyamatos versenyzés után a héten révbe ér az európai és az észak-amerikai LCS!

A mai napon érkeznek a bronzmeccsek, míg holnap a két döntőnek lehetünk szem és
fültanúi. A különleges alkalom jóvoltából minden mérkőzésről külön elemzés érkezik, külön
szakértői tippel. Az EU LCS elemzésen már túl vagyunk, érkezzenek most Észak-Amerika
(majdnem) királyai!

Helyszín: USA, Boston, TD Garden

[21:00 / EU LCS után] CLG vs. DIG

Két, meglehetősen régi észak-amerikai csapat találkozik ma este az NA LCS Summer Split harmadik helyéért folyó csata során. A CLG-nek nagy a múltja, többször a legjobbnak is bizonyult már a régiójában, ráadásul Észak-Amerika legjobb nemzetközi eredményét is ők tartják. A DIG pedig egy évvel ezelőtt ki is esett az LCS-ből, mígnem idén újra becsatlakoztak a legjobbak bajnokságába. Mint szervezet, mind a ketten nagy háttérrel rendelkeznek és elég masszív rajongói bázissal, akik biztosan megtöltik már ma este is az arénát.

Teljesítmény tekintetében a CLG hozta a szokásosat: hullámzó, de még is eléggé meggyőző
teljesítmény, amely végül kevésnek bizonyult a döntőbejutáshoz, hiszen az IMT könnyed 3 – 0-ra kalapálta el őket.. A DIG sokak szívébe belopta magát, hiszen a legjobbak között egy új szereplő sokszor szerez magának szimpatizánsokat. Sajnos végül alulmaradtak a TSM-mel szemben, amely azért lehetett előre látni. Az LCS viszont nem egy futóverseny, és pont emiatt nem kell szomorkodnia egyiküknek sem: a folyamatos, tudatos munka végül mindig meghozza az eredményeket, jövőre pedig bármelyikük tovább juthat a rájátszás során.

A mérkőzés tétjében amúgy itt is nagyon fontos szerepet tölt be a regionális kvalifikációs tornán való részvétel, ugyanis a győztes a 2. helyen vesz részt rajta, így eggyel kevesebb mérkőzést kell majd vívnia ahhoz, hogy ő képviselhesse harmadikként Észak-Amerikát a világbajnokságon. Ez nem valami kis ajándék vattacukor, hanem minden League of Legends játékos álma, tehát eléggé fontos a mai szereplés.

Az EU LCS küzdelemhez képest ez talán kicsit kiegyensúlyozottabbnak ígérkezik. Erős játékosok vannak mind a két társaságban, az összeszokottság és tapasztalat viszont a CLG felé húz. A játékban mutatott teljesítmény, a hősmechanika és a konzisztencia pedig a DIG felé. Mivel egyik társaság sem „tökéletes”, bőven találhat rajta fogást a másik csapat. Amennyiben megfelelően felkészülnek a mai ütközetre, fejben és lélekben is 100%-ban ott lesz mindenki, akkor ez egy öt mérkőzéses széria lesz, hihetetlen izgalmakkal és pengeélen táncolással. Sajnos megvan a lehetőség a 3 – 0-ra is, de én bizakodó vagyok és szerintem az előbbi eshetőséget láthatjuk majd élőben. A CLG amúgy sokszor csinálja azt, hogy az utolsó alkalommal nagyon odateszi magát, de az elmúlt időszak alapján ezt a szériát a DIG-nek kell nyernie. Bárhogy is alakuljon a dolog, az EU LCS után, de legkorábban 21:00-tól egy óriási csatát láthatunk majd, ahol nem lesz helye az unalomnak!

Thanatos-tipp: CLG 2 – 3 DIG @ 1.83


Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv
Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/

A megosztásokat köszönjük a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.