Magyar foci

Néhány edzés Pintér kezei alatt elég a fejlődéshez

Újabb neveket igazolt a Puskás Akadémia: az NB II bajnoka a Vasasból és a Mezőkövesdből szerződtetett játékosokat.

Tovább folytatja a keret megerősítését az NB II-ből az élvonalba feljutó Puskás Akadémia: a felcsúti alakulat honlapján megjelentek szerint csatlakozott a kerethez a Vasas 22 éves védője, Osváth Attila valamint a Mezőkövesd mali támadója, Ulysse Diallo is. Mindkét játékos hároméves szerződést írt alá.

Pintér Attila együttese komolyan gondolja az NB I-es szereplést, hiszen korábban már sikerült leigazolnia Balogh Balázst és Jonathan Herist az Újpestből, Poór Patrikot pedig az MTK-ból. A távozók oldalán két csatárt, Lencse Lászlót (MTK) és Tischler Patrikot találjuk egyelőre (Újpest). 

Sajtóhírek szerint a kiszemeltek között van továbbá Holman Dávid (DVSC), Djordje Kamber (Honvéd), Patrick Mevongou (DVTK) és Windecker József (Újpest) is, ugyanakkor távozhat Felcsútról Forró Gyula, Heffler Tibor, Pekár László és Sándor György is.

Ahogy arról korábban is írtunk,a Puskás Akadémia célja nem feltétlenül áll meg ott, hogy sikerüljön kiharcolnia a bennmaradást, állítólag a bajnoki cím is szóba került, a Bors információi szerint a pedig a klub akár 8-12 millió eurót is elkölthet játékosokra a közeljövőben.

Ezt látszik alátámasztani egyébként a nemrégiben kinevezett sportigazgató, Komjáti András múlt heti nyilatkozata is, amelyben a szakember arról is beszél, hogy tapasztalatai szerint egy jó edzőnek legalább 1-2 év szükséges ahhoz, hogy egy csapattal felérjen a csúcsra.

A Puskást irányító Pintér Attila az NB I-es mezőny egyik legsikeresebb trénerének számít, de hogy mekkora mágus is, arról a frissen igazolt Osváth Attila szavai rántják le a leplet. "Pintér Attila személye is nagyon fontos szempont volt, hiszen remek szakember és bárkiből képes kihozni a maximumot. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, és az itteni körülmények ezt valóban garantálják. Most, hogy túl vagyok az első néhány edzésen, máris érzem, hogy szakmailag előreléptem, ami nagy bizakodással tölt el a jövőre nézve, egyben igazolja a döntésemet"- idézi a Vasastól érkező védő szavait a pfla.hu.

Bár a    még nem jött az OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjára vonatkozó szorzókkal, néhány külföldi irodában már fogadhatunk a következő bajnokra. Az oddsok alapján egyébként a Fradi és a Videoton a legnagyobb favorit az aranyéremre.