E-sport

Ötmillió fogadásnál tart a sportág és a lendület csak növekszik

  • varin

Hihetetlen ütemben fejlődik a világon az E-sport, már többen fogadnak rá, mint a jégkorongra.

Hosszú utat járt be az E-sport története során, ám a fejlődés hét év után is töretlen, sőt egyre magasabb ívű. A 2010 januárjában útjára induló iparág az egyik legnépszerűbb irodánál (kék-narancssárga) 2017 februárjában elérte az ötmilliomodik fogadást, ami azt jelenti,

kevesebb, mint hat hónap alatt kétmillió fogadást kötöttek úgy, hogy előtte hat és fél év alatt volt hárommillió.

Paris Smith, a fogadóiroda CEO-ja elmondta, minden képzeletüket túlszárnyalják az eredmények: "Amikor irodánk 2010-ben befogadta az első tétet egy E-sport-eseményre, fogalmunk sem volt, hogy ez csak egy tiszavirág életű kísérlet lesz vagy valami sokkal nagyobb. Az ötmillió fogadás messze-messze túlszárnyalta az elvárásainkat és ki merem jelenteni, hogy

az E-sport a legizgalmasabban és legnagyobb ütemben növekedő fogadási piac az egész világon, olyannyira, hogy már többen fogadnak rá, mint a jégkorongra.
Fontosabb mérföldkövek az E-sport életében
2010. január Az első E-sport fogadás (Starcraft 2)
2010. február A Dota 2 is megjelenik a piacon
2011. szeptember Az első E-sport élő fogadás
2012. április Százezredik fogadás
2012-2013. Megjelenik a piacon a LoL, a Hearthstone és a CS:GO is
2014. december Egymilliomodik fogadás

Marco Blume, a bukméker trading directora szintén nem győzött lelkendezni: "Az E-sportok már bele vannak kódolva a DNS-ünkbe. Ötmillió megkötött fogadással természetesen mi vagyunk ebben a piacvezetők és nagyon örülünk, hogy sikerült beintegrálni a többi sport közé. A múlt heti mérföldkő egy újabb bizonyítéka, mennyire népszerű is az E-sport."

Ne legyen tehát kétségünk afelől, hogy hamarosan hazánkba is betör az E-sport és itthon is fogadhatóvá válnak majd a legnagyobb események. Addig is a következő hónapokban oldalunkon ismét heti rendszerességgel jelentkeznek majd az E-sport cikkek, köszönhetően a MagyarLoLTV kiváló kommentátorának, Kiss "Thanatos" Tamásnak.