Magyar foci

Rosszul motivált, gyengén kommunikált - feltámadhat még a Puskás?

  • hatharom.com

Kiesési rangadót bukott hétvégén a Puskás Akadémia, a Békéscsabától elszenvedett vereség után a felcsúti alakulat a tabella utolsó helyére zuhant. Robert Jarninak megköszönték a munkát, a megbízott vezetőedző pedig nyomban tiszta vizet öntött a pohárba.

Motiválatlan játékosok, nyelvi nehézségek - mi lesz így a Puskással? / Fotó: pfla.hu

Mindössze három forduló maradt hátra az OTP Bank Liga 2015/2016-os szezonjából, de továbbra is képtelenség megjósolni, hogy melyik két együttes int majd búcsút az élvonalnak. A Vasas, a Békéscsaba és a Puskás Akadémia egyaránt 25 ponttal áll, utóbbinál pedig egy gyors edzőváltással próbálják meg kibekkelni a bennmaradást. A horvát Robert Jarninak a szombati pofon után köszönték meg a munkát a Felcsúton, helyére pedig Szijjártó István, a klub utánpótlásedzője ugrott be. 

Az új tréner vasárnap este már nyilatkozott is az M4 Góól című műsorában, és meglehetősen banális történeteket osztott meg a nagyérdeművel,  Szijjártó állítása szerint ugyanis a Puskás Akadémia pocsék szereplésében vaskos szerepet játszottak a nyelvi nehézségek. "Horvátról magyarra kellett fordítani, de közben egy játékostárs fordított angolra a másik játékosnak, közben oroszul kellett fordítani az ukránoknak. Ezt egyszerre edzés alatt vagy edzés előtt nagyon nehéz. Néha olyan hangzavar volt az öltözőben, hogy sokszor már én is csak kapkodtam a fejem" - mondta az új tréner az M4 Sport Góóól! című műsorában.

Ha ez valóban így volt, felmerül a kérdés, hogy a klubvezetők miért a bajnokság vége előtt két héttel döntöttek a váltás mellett, és miért nem próbáltak megoldást találni már korábban a problémákra. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mindez annál klubnál történt, amely eredetileg azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse a fiatalok magyar játékosok és így a magyar futball jövőjét. 

Bár a mondás szerint az új seprű jól seper, ilyen rövid idő alatt az új mestertől sem várhatnak sokat Felcsúton, Szijjártó pedig ki is emelte, hogy senki ne várjon tőle csodát "Nyolc hónapig próbáltunk egy játékot játszani, tizenkét nap alatt nem lehet megváltoztatni. Finomításokat lehet végrehajtani, de megváltoztatni nem lehet" - szögezte le nyomban a megbízott tréner. 

A témában mérvadónak vélt transfermarkt.de adatai szerint a Puskás Akadémia a maga 6.85 millió eurós értékével az NB I 4. legértékesebb keretével rendelkezik. 

Jarni tehát megy, a stílus viszont marad, viszont legalább értik majd a játékosok, mit is szeretnének velük játszatni. Bár az is lehet, hogy eddig is tudták, csak magasról tettek rá, a Békéscsaba elleni meccsel kapcsolatban ugyanis Szijjártó már arról beszélt, hogy a játékosok képtelenek voltak felpörögni a mérkőzésre! Vagyis négy körrel a vége előtt, a sereghajtó ellen, egy hamisítatlan kiesési rangadóra sem sikerült felspanolni magukat a játékosoknak. Nem túl rózsás a kép, nagy kérdés, mit lehet ebből a társaságból kihozni. 

Az biztos, hogy a három kiesőjelölt közül messze a PFLA gazdálkodhat a legtöbb pénzből, ebből kifolyólag pedig a legjobb játékoskeretet is magáénak mondhatja. A három csapat sorsolása viszont teljesen lutri: a Csaba kedden otthon fogadja a Vasast, majd utazik a Honvédhoz, hogy legvégül meccseljen a dobogóra hajtó Lokival. A Vasas két kör után lerendezheti magát, hiszen a csabai túra után a Fáy utcában látja vendégül a Puskást, míg az utolsó fordulóban az MTK-hoz látogat - az is lehet, hogy a Fáy utcába. A Felcsút most szerdán Dunaújvárosban mérkőzik meg az MTK-val, majd az utolsó körben az addigra vélhetően teljesen leeresztő Honvédot fogadja, közte meg ugye jön a Vasas elleni ki-ki meccs. 

A Békéscsaba kétszer játszhat otthon, a Vasas mindkét riválissal találkozik, a Puskás pedig edzőt cserélt - mindegyik résztvevő mellett tudunk felsorakoztatni érveket. Vajon ki nevet a végén? 

Az utolsó három forduló párosításai
Békéscsaba Vasas Puskás Akadémia
Vasas (o) Békéscsaba (i) MTK (i)
Honvéd (i) Puskás Akadémia (o) Vasas (i)
DVSC (o) MTK (i) Honvéd (o)
Melyik két csapat esik ki az NB I-ből?x;
[2005951] 2016-04-20 19:00:00 MTK - Puskás Akadémiax;
184980