Európa Liga

Bogdán debütálhat, Nikolicstól gólt várnak

Ha Bajnokok Ligájában nem is, a második számú európai sorozatban szoríthatunk magyar játékosokért. Nikolics, Bogdán és Lovrencsicsék a célkeresztben.

Nikolics hamar a Legia legnagyobb sztárja lett / legia.pl

Midtjylland - Legia

Dániába utazik a Nemanja Nikolicsot is foglalkoztató Legia Varsó. A lengyel sztárcsapat a tavalyi évvel ellentétben idén az Európa Liga selejtezőjében kezdte meg nemzetközi szereplését, és a román Botosani, az albán Kukesi és az ukrán Zorya testén keresztül jutott a főtáblára.A magyar válogatott támadó a bajnokság mellett az Európa Ligában is csapata húzóembere, az öt mérkőzésen amelyen pályára lépett két gólt is szerzett. A lengyel bajnokságban a hónap legjobbjának választott és az Esktraklasa góllövőlistájának élén álló Nikolics természetesen csütörtökön is a kezdőben kaphat helyet, lévén a lengyel csapatnak komoly ambíció vannak a sorozatot illetően.

[2089424] 2015-09-17 19:00:00 FC Midtjylland - Legiax

A dán Midtjylland a BL-ben kezdte, ám a ciprusi APOEL túl komoly falatnak bizonyult, ám az EL play-offjában a Southampton kiejtése azért megsüvegelendő teljesítmény. A bukik abszolút háromesélyes találkozóra számítanak, bármely kimenetelre is fogadunk, szép kis hasznot húzhatunk. Viszont a rizikó sem kicsi, így valami óvatosabb megoldásban gondolkodunk...

Midtjylland - Legia Varsó    
hatharom.com-tipp: Gólszám 1,5 felett
TippmixPro@1.35
[2089424] 2015-09-17 19:00:00 FC Midtjylland - Legiax;

Bogdán első tétmeccsére készül a Poolban

Bordeaux - Liverpool

Az előzetes hírek szerint a Liverpool menedzsere, Brendan Rodgers csütörtökön bizonyítási lehetőséget ad Bogdán Ádámnak. A magyar válogatott hálóőr még nem mutatkozott be tétmeccsen új csapatában, így a Bordeaux elleni EL-találkozó nagy lehetőség lesz a 27 játékos számára. A Vörösök a hétvégén Manchesterben 3-1-re kikaptak a Unitedtől, a mostani fordulóban pedig a Norwich City ellen kötelező három pontra készülnek a Mersey-partján. Ebből kifolyólag a Liverpool több alapemberét is pihentetheti Franciaországban, így Moreno, Toure, Sakho és Origi is a kezdőben találhatja a helyét. A Vörösöknél Jordan Henderson és Joe Allen még mindig sérült, a bajnokin rendre kezdőként szóhoz jutó Christian Benteke pedig el sem utazott a csapattal.

[2089361] 2015-09-17 19:00:00 Bordeaux - Liverpoolx;

A Bordeaux a PSG elleni idegenbeli remiből meríthet erőt erre a találkozóra. A komoly hagyományokkal rendelkező gárda ugyan nincs ott az kontinens legjobb csapatai között, de egy ilyen ellenfél ellen alighanem alaposan felszívja majd magát. A közönség támogatására szintén számíthat, ugyanakkor Willy Sagnol vezetőedzőnek Sane, Sertic, Plasil, Diabate Toure hiánya is komoly fejtörést okozhat.

Hiányzókra és felforgatott kezdőkre tehát mindkét oldalon számíthatunk, így pedig gyakorlatilag bármi kisülhet ebből a mérkőzésből, így itt kicsit bevállalósabb ötletünk támadt.

Bordeaux - Liverpool
hatharom.com-tipp: Gólszám 2-3
TippmixPro@1.90


A poznani magyar triónak nehéz napjai voltak mostanában

Lech Poznan - Beleneses

A Kádár Tamást, Lovrencsics Gergőt és Holman Dávidot is soraiban tudó lengyel bajnok a portugál Belenesest fogadja. A poznani alakulat nincs valami jó formában, utolsó öt tétmeccséből hármat elveszített, így a klub vezetői megvonták a fizetést a csapat tagjaitól, egészen addig, amíg a gárda nem teljesít úgy, ahogy azt kell. Nem is kell ennél kiválóbb alkalom a bizonyításra, hiszen a portugál csapat nem a verhetetlen kategória, egy nemzetközi kupagyőzelem pedig mindig gyógyír a bajokra. Igen ám, csakhogy a Lech szurkolóinak egy része bojkottálja a mai találkozót, mivel a klub pénzt küldött a menekültek megsegítésére, ami nem volt összhangban a keménymag nézeteivel..

A Lechnél tehét elég nagy a káosz, a bajnokságban döcög a szekér, sok a sérült a keretben,és a félelmetes atmoszféra is elmarad ezúttal. A portugál csapatok pedig nem szabad lebecsülni, legendásan jól megy nekik az Európa Ligában, így a "nap lutrijaként" meg lehet ide próbálkozni egy döntetlennel. 

Lech Poznan - Beleneses
hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro@3.40
[2089412] 2015-09-17 21:05:00 Lech Poznan - Belenensesx;
2015-09-17;73