Átigazolás

Ronaldinho csapatot vált, Argentínába költözhet

A brazilok korábbi aranylabdása elhagyja az Atlético Mineiro együttesét és nagy valószínűséggel a Boca Juniorshoz szerződik.

Ronaldinho csapatot vált / AFP

Az Atletico Mineiro vezetőedzője, Levir Culpi megerősítette, hogy a brazil játékmester elhagyja a tavaly Copa Libertadores-győztes brazil csapatot. Ronaldinho januárban írta alá új szerződését az Atléticóval, annak ellenére, hogy a török Besiktas tárt karokkal várta volna. A megállapodás július 28-án lejárt, a felek pedig közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy elválnak útjaik.

"Nem számíthatok Ronaldinhóra többé. Az ő ciklusa nálunk lejárt" - mondta a Mineiro trénere a a brazil Sport Tv-nek kedden. "Nem túl szerencsés ez a számunkra, hiszen mindannyiunknak egy idol volt. Mindenki szereti a futballját és egy nagyon karizmatikus személyről van szó. De ezt az utat választottuk, elhagy bennünket, nélküle kell tovább haladnunk" - tette hozzá a tréner.

Ronaldinho 2012 júniusában csatlakozott a fekete-fehér klubhoz, amelyet hozzásegített története első Copa Libertadores-győzelméhez a tavalyi szezonban.

Sajtóhírek szerint Ronaldinho szerdán sajtótájékoztató keretén belül jelenti be következő állomáshelyét, amely a jól értesültek szerint az argentin Boca Juniors lehet, ahol a Juan Roman Riquelme pótlására szemelték ki. A kérők között van ugyanakkor a bajnok Fluminense és egy eddig meg nem nevezett amerikai csapat is.

A brazil bajnokság a hétvégén veszi kezdetét, az Atlético MG-nek immáron Rolandinho nélkül kell felvennie a kesztyűt a riválisokkal. A nyitófordulóban a Atlético PR lesz Culpiék ellenfele, az oddsok alapján a mérkőzés esélyese a hazai pályán játszó Mineiro gárdája.

[1663516] 2014-08-03 23:30:00 Atletico MG - Atletico PRx;