Nemzetközi foci

Korunk legjobb focistái, mielőtt híresek lettek

A Youtube hihetetlen mennyiségű ritka felvételt tartalmaz, ne hagyjátok ki napjaink legnagyobb sztárjainak archív videóit.

Az alábbi válogatásban olyan korszakos zsenik gyerekkori felvételeit mutatjuk meg, akik egykoron csak álmodoztak arról - akárcsak valamennyiünk - , hogy egy napon sztárok lesznek.

A kemény munka és a sors kegyessége által nekik végül meg is adatott, hogy világszerte (el)ismert focistává váljanak - a listánkon szereplő játékosok nem is igényelnek részletes bemutatást, következzen az ifjú De Bruyne, Ronaldinho, Falcao, Neymar és Messi.

De Bruyne

A felvétel idejében 11 éves Kevin arcvonásai nem sokat változtak, ellenben a tudásával, aminek köszönhetően napjaink egyik legjobb játékmestereként tartják számon. 

15 évvel ezelőtt a KAA Gent akadémiáján focizott, és arról álmodozott, hogy egy napon majd a Liverpoolban játszhat. Lehet, hogy a jövőben tényleg a Mersey partján köt ki?

Ronaldinho

Ronaldo de Assis Moreira, becenevén Ronaldinho Gaúcho, Dinho, vagy egyszerűen Ronaldinho minden idő egyik legtechnikásabb brazil játékosa. Trükkjeit már nagyon fiatalon, a brazil futsal pályákon sajátította el, megőrjítve gyerektársait a lekövethetetlen mozdulataival.

A videóban Dinho lemásolja ifjúkori trükkjeit, a narrátor pedig nem más mint Eric Cantona, aki egy meglehetősen furcsa biztonsági-megfigyelő szobából kommentálja az eseményeket.

Falcao

Radamel Falcao García Zárate Venezuelában nőtt fel, mivel édesapja, aki szintén profi futballista volt, akkoriban ott rúgta a bőrt. Az alábbi videó készültekor a nyolcadik osztályt taposta, és arról lelkendezik, hogy egy napon Amerikában szeretne tanulni. A Manchester United és a Chelsea szóba sem jön... Ellenben megmutat néhányat abból a predátori érzékből, amely korunk egyik legjobb csatárává tette.

Neymar

Neymar da Silva Santos Júnior sem ma kezdte az ipart:  itt a remek alkalom, hogy megnézd, hogyan esernyőzi be középkorú ellenfelét a 14 éves mezítlábas brazil kölyök, aki nála háromszor idősebb riválisokat alázott sorra, hogy aztán egy napon a világ legdrágábban igazolt játékosává váljon.

Messi

Korunk egyik- ha nem a legnagyobb csillagának teljes neve is ritkán fordul elő a sajtóban, így hát álljon most itt: Lionel Andrés Messi Cuccittini

A 15 éves Leo a Barca TV-nek adott egyik első interjújában meglepő módon Pablo Aimart jelölte meg példaképének. Bár az ex-Valencia-játékos behúzta az UEFA kupát, nyert 2 La Liga-címet és 52-szer volt argentin válogatott, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Messi messze túlszárnyalta mintaképét.